Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | septembrie 27, 2022

Scroll to top

Top

Moldovan Iuliu

Administrator
Moldovan_Iuliu
Moldovan Iuliu
Adresa: Str. 1 Decembrie 1918, bl. 26C, ap. 6, etaj II, Târnăveni, Mureș – România
Tel: +40776.271.252, +40 365.435.622
e-mail: iuliu_m@yahoo.com

arlechinul_2005

Arlechinul

Prezentare Demers Artistic

Artistul plastic Iuliu Moldovan picteaza de 40 de ani, avand peste o mie de lucrari, în marea lor majoritate aflându-se în colecţii particulare în ţara şi strainatate. Arta sa sufera o continua schimbare, artistul fiind într-o perpetua cautare. Ajungând la maturitate trece uşor de la o forma la alta de exprimare, de la pictura de şevalet la cea murala. Prin arta sa dezvolta compoziţii monumentale de mari dimensiuni, pictate în tehnici mixte, abordând subiecte de importanţa istorica, religioasa, de ambient, aceste ansambluri monumentale fiind aflate în spaţii publice : parcuri, faţade cladiri, biblioteci, biserici.

Compoziţiile sale sunt ordonate de tuşe severe deschise în adâncime, pline de încarcatura lirica, dezvaluind un bogat filon expresionist, degajând puternice tensiuni interioare. Dinamismul suprafeţei şi masivitatea formei da o nota definitorie creaţiei sale. Imaginea sa plastica este o analiza profunda a lumii materiale şi a formelor, cu structurile lor diferite. Desenator şi colorist de o rara vocaţie, creeaza cu o forţa debordanta opere de o reala valoare.

Iuliu Moldovan este ,,Creator de Scoala Noua’’- Artistul a înfiinţat Atelierul de Arta Plastica ,,A96’’, Şcoala unde se pregatesc tinerii artişti ai oraşului de pe Târnava Mica pentru liceele şi Instituţiile de Arta, naţionale şi internaţionale. La şcoala sa s-au format peste 28 tineri care actualmente profeseaza în domeniul artelor. Artist cu activitate marcanta în viaţa culturala a cetaţii, a judeţului Mureş şi nu numai, este unul dintre ambasadorii acestui spaţiu transilvan peste hotare. Se afirma ca un artist complex, arta sa fiind recunoscuta internaţional depaşind graniţele europene, ajungând pe alte continente (SUA-Canada, Australia).
Mircea Barbu

website link: www.proartea96.blogspot.ro