Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 21/04/2024

Scroll to top

Top

Neverland Mythos @ Bucureşti

Neverland Mythos @ Bucureşti
Nistor Laurențiu

Neverland Mythos | Expoziție de gravură a artistei  Rodica Lomnășan
Muzeul Național al Literaturii Române, Calea Griviței 64-66, Sala „Al. Oprea”
3 – 28 mai 2022

Muzeul Național al Literaturii Române vă invită să vizitați expoziția de gravură cu titlul Neverland Mythos a artistei Rodica Lomnășan.
„Confuzia pe care o trăim în prezent ne face să ne simțim abandonați într-un loc al nimănui. Lumea întreagă parcă ar fi devenit un tărâm populat doar cu fantasme, himere, uneori iluzii, dar cel mai adesea spaime.
Neverland este un tărâm ideal al visului, al libertății absolute, situat înafara timpului și spațiului, un refugiu într-o lume a inocenței și copilăriei veșnice.
Acest sentiment m-a determinat să readuc la viață acele lucrări ale mele inspirate de poezia uriașului pesimist Mircea Ivănescu, capabil însă și de umor sau de o fină ironie, detectabile în versurile sale.
Fiecare dintre aceste lucrări s-a născut ca o confesiune, ca o revenire în trecut, ca o rememorare, pentru că, în cele din urmă, creația dă un plus de semnificație vieții și, indiferent ce stări încercăm, ori ce fel de vremuri trăim, putem afla în noi inepuizabile și autentice resurse creatoare.
Lucrările prezentate sunt piese unicat (sau serie foarte redusă), realizate cu ajutorul tehnicilor gravurii, folosind o presă  și transferând imaginea de pe placa de metal sau de piatră (în cazul litografiei), pe hârtie.” – Rodica Lomnășan
„Neverland Mythos” – Expoziție de gravură a artistei Rodica Lomnășan @ Muzeul Național al Literaturii Române | Modernism

„Neverland Mythos” – Expoziție de gravură a artistei Rodica Lomnășan @ M…