Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | ianuarie 27, 2023

Scroll to top

Top

Popa Valentin

Nistor Laurențiu
Popa Valentin
Popa Valentin
Adresa: Str. Zidarilor, nr. 8, Bloc R6, Scara a IIIa, Apartament 62,Galați – România
Tel: +40745 163 713, +40336 803 612
e-mail: aquarisvp@yahoo.com; valipopa72@gmail.com

web:

1619410_694465837259632_591809436_n

Compozitie

Prezentare Demers Artistic

Indiferent de diversitatea tematică sau a tehnicilor, folosite la lucru, în lucrările mele se întâlnesc atât figurativul dar şi sintetizarea formelor până la abstractizare.
În tehnica fierului sudat, încerc a oferi acestui material virtuți care să exprime cât mai convingător ideea-mesaj. Lucrările mele urmăresc volumul în spațiu într-un exercițiu expresionist care m-a individualizat în tot acest timp.
Căutările artistice nu se opresc doar la această tehnică de execuție. Permanent, caut noi metode de expresie : de la cioplirea lemnului care reține prin căldura modelajului ( “Băiat ghemuit”, “Taina”, Germinație), la răceala metalului încercând a reduce aici formele doar la elemente esențiale ilustrării tridimensionale a formei (“Povara întrebărilor”, “Rugăciune”, “Geneză”, Centaur rănit); de la compoziții în care folosesc un singur material precum lemnul ori piatra ( “Pescăruș” , “Cavaler”, Maternitate), la combinarea a două materiale precum lemnul și fierul în compoziții elegante, statice sau dinamice ( “Compoziție spațială”, “Pieta”, “Jertfă”).
Majoritatea lucrărilor sunt sculptură mică dar am reușit și realizarea unor lucrări de dimensiuni mari precum “Pasărea Phoenix”- fier sudat, “Sfatul Înțelepților” – inox, “Pieta” și “Jertfă” – lemn, cu prilejul unor tabere ori concursuri de creație.

website link: ,