Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 23/07/2024

Scroll to top

Top

Puiu Costachi Dumitraș @ Simeza

Nistor Laurențiu

Se va deschide luni, 17 august 2020, ora 18:00, cu respectarea legislației actuale privind accesul în spațiile publice închise, expoziția personală de pictură-tehnică mixtă- obiect, cu lucrări semnate de artistul Puiu Costachi Dumitraș, la galeria Simeza a Uniunii Artiștilor Plastici din România. Pe plastician l-am prezentat de mai multe ori cititorilor ziarului.
Partener media: ziarul Jurnalul Bucureştiului “Le Petit Parisien”
Expoziţia poate fi vizitată la galeria Simeza, în perioada 17-31 august 2020, adresa: Bdul Magheru nr. 20, sector 1, București.
Puiu Costachi Dumitraș(n. 1958) este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Pictură București.

„Prin lucrările mele, am încercat să surprind câteva momente și stări ale actorului Anthony Hopkins, interpretări realizate cu maximă rigurozitate, spre perfecțiune absolută. Prin personajele sale, a dat filmelor o nouă conotație, punându-și amprenta pe roluri memorabile, nici un alt actor, până la el, neajungând la o așa trăire interpretativă. El se confundă cu Picasso sau cu Hanibal Lecter, personaje pe care le face de neuitat, datorită înaltei sale creații actoricești. Actorul se transformă într-un magician printr-o interpretare genială, folosind o tehnică dusă la superlativ. Anthony Hopkins tinde spre forța de neatins a îngerilor culturali, purtați pe aripa inspirației divine. În acest sens, i-am dat găzduire pe Insula Paradiziacă, laitmotiv al lucrărilor mele din ultimii ani, căci unde îi stătea mai frumos, unui așa actor, unei așa creații.”
Puiu Costachi Dumitraș