Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 19/04/2024

Scroll to top

Top

RAIN | Daniel Tufiș @ CCPB

RAIN | Daniel Tufiș @ CCPB
Nistor Laurențiu


Solo show | 3 iulie – 30 august 2021
Galeria Foișor
Curator: Ana Negoiță
Asistent curator: Miruna BarcanDaniel Tufiș expune instalația multi-media RAIN, augmentând și transformând spațiul printr-un discurs expozițional multi-senzorial.RAIN redă prin diverse elemente vizuale (pictură și light art) și elemente de sound design, „montate serial”, atmosfera unui spațiu claustral în care se derulează o altfel de lume, o realitate reconfigurată. Focusul acestui exercițiu de expunere este concentrat pentru scoate în evidență un experiment vizual capabil să prezinte aspecte dintr-un proces de schimbare a modului în care privitorul interacționează cu pictura. Un experiment care implică trei factori capabili să reformateze acestă „reacție” : pictura (expoziția include 9 pânze de mari dimensiuni), lumina (includerea unei rețele cu lumină care comportă fluctuații, întocmai pentru a schimba caracteristicile masei picturale) și efecte sonore (care generează, descriu un tempo, de fapt ritmul în care spațiul ar trebui parcurs).
RAIN nu este despre un demers de tip mimesis al naturii, ci mai degrabă, despre o stare complexă, sinestezică, în care privitorul este expus simultan unor factori artistici care îl forțează să iasă din paradigma uzuală, de a privi un demers artistic multimedia, decalat, segmentat pe categorii de simțuri, pe etape; intenția fiind aceea de a prezenta un demers care catalizează reacția privirii de la a vedea/ a decoda – la imersie.
Curator: Ana NegoițăVernisajul va avea loc sâmbătă, 3 iulie la ora 15:00

Proiect realizat în cadrul unui parteneriat instituțional cu CESI – Centrul de Excelență în Studiul Imaginii – Universitatea București
*Expoziția poate fi vizitată respectând normele de protecție și combatere COVID19, în vizoare.