Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 23/04/2024

Scroll to top

Top

Răsfrângeri @ Timișoara

Răsfrângeri @ Timișoara
Nistor Laurențiu

Expoziție Florin Avram la Galleria 28

Avem deosebita plăcere de a anunța că în perioada 29 aprilie -17 mai 2022, la Galleria 28 din Timișoara, va putea fi vizitată expoziția de pictură „Răsfrângeri”, semnată Florin Avram. Expoziția, organizată de Galleria 28, în parteneriat cu Grupul Noima și curatoriată de Maria Pașc, aduce în atenția publicului lucrări semnate de pictorul Florin Avram. Menirea acestei expoziții organizate în Săptămâna Luminată este de a ne aduce aminte de Rai, de bucuriile dinspre Dumnezeu spre om, dinspre om spre Dumnezeu și dinspre om spre oameni.

Despre expoziția „Răsfrângeri”, Maria Pașc, curatorul expoziției, notează:

În primele pagini ale cărții de pictură a lui Dionisie din Furna găsim un îndemn: „Cine dorește să deprindă meșteșugul zugrăvirii mai întâi trebuie să-l învețe și să-l încerce de unul singur, desenând chiar fără cunoașterea canoanelor, până va ajunge priceput”. Florin Avram a luat aminte, în lucrul lui se deslușește multă aplecare către studiu. Dar în afară de studiu, de canoane, de stricta cumințenie a eremiilor, este bună și cuviincioasă trăire în pictura lui Florin Avram. Mai departe de grația, subtilitatea, de calitatea estetică ale acestei expoziții, trebuie să recunoaștem că pictura lui Florin Avram alină, pansează, umple.

Expoziția „Răsfrângeri” prezintă lucrări ce reprezintă rezultante ale unei perioade relevante de meditaţie şi consum artistic ale pictorului. Lucrările din această expoziție stau ca mărturie că, după cădere, Dumnezeu ne-a pedepsit cu îngăduință, nu ne-a ferecat pentru totdeauna bolțile înaltului. De noi depinde să știm să le deszăvorâm. De ajutor ne-ar fi răspunsul genial al Sfântului Augustin la întrebarea: ce este, de fapt, creștin într-un creștin? Creștin într-un creștin este Hristos.

Expoziția „Răsfrângeri” poate fi vizitată în perioada 29 aprilie – 17 mai 2022, de luni până sâmbătă, la Galleria 28, str. Constantin Brâncoveanu nr. 28, Timișoara. Pentru vizitare este nevoie de programare. Aceasta se face la numărul de telefon 0040(0)722 503 028 sau pe e-mail galleria28@gmail.com.