Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 26/09/2023

Scroll to top

Top

reUNIONS of Artists – Transmedia Peace Kit @ Bulgaria - UAP

Nistor Laurențiu

Cred că arta are o importanță fundamentală în societate ca mijloc prin care ne exercităm spiritul critic și cred, că artiștii sunt gânditori radicali și inovatori care cred, că arta oferă experiențe eliberatoare și conexiuni empatice. Este mult mai mult decât a colecționa obiecte sau a înfrumuseța spații; arta este un instrument esențial și puternic de transformare.”

Jessica Shaefer, director al Sites Unseen și co-fondator al Mixed Use

Din cauza globalizării și a schimbării paradigmelor sociale, Europa și întreaga lume s-a schimbat substanțial în ultimul deceniu, iar această schimbare continuă din ce în ce mai mult. În această lume schimbată din punct de vedere social și politic, atât persoanele, cât și comunitățile se pot afla adesea în poziții inconfortabile, deoarece modul lor obișnuit de viață s-a schimbat radical.

Această situație, precum și fluxul tot mai mare de persoane diferite din punct de vedere cultural (nu neapărat imigranți), care aduc comportamente și idei noi, poate genera comunități conflictuale sau dezechilibrate.

Cu toate acestea, chiar dacă era digitală și internetul ar trebui să faciliteze comunicarea și să protejeze țările, comunitățile și așa mai departe de dezintegrarea emoțională, suntem martorii unui număr tot mai mare de zone de conflict și situații contradictorii și în interiorul UE.

Din punctul nostru de vedere, acest proiect ar spori calitatea comunicării, empatia, crearea de noi rețele și înțelegere globală.

Uniunea Artiștilor Plastici din România UAP este o organizație profesională de utilitate publică formată din peste 6000 de artiști care acoperă întreaga gamă de specializări din domeniul artelor vizuale.

Anul 2021 a marcat centenarul înregistrării oficiale al Uniunii Artiștilor Plastici din Romania. Prin expoziția de față, UAP a încercat să configureze un puzzle, un posibil portret, desigur succint, al preocupărilor artiștilor români, membri ai Uniunii, în care se regăsesc mai multe genuri de expresie artistică.

Selecția, ca de obicei, departe de a fi exhaustivă, este doar reflectarea unei părți din marii noștri artiști, care sperăm că vor fi prezentați în anul următor, datorită acestei colaborări bilaterale angajante cu Uniunea Artiștilor Plastici din Bulgaria.

Expun artiștii:

Antik Alexandru, Bălescu Cătălin, Barbone Barb Marius, Dican Gheorghe, Dup Csapo Reka, Dup Darie, Horătău Dorina, Igazsag Radu, Ioniță Costin, Király Aurora, Király Josif, Lucaci Petru, Moldovan Nicolae, Nedelcu Liviu , Pandele Radu, Papuc Alexandru, Patatics Alexandru, Pogan Gheorghe, Popescu Beniamin, Răduță Cristian, Rădvan Alexandru, Russu Cristina, Stelea Ioana, Tudoran Andrei, Zidaru Marian, Vervega Beti .

Curator: prof. univ. dr. Petru Lucaci, președintele UAP România

Comisar de expoziție: lect. univ. dr Reka Csapo Dup, membra a Biroului Filialei de Sculptura UAP

Loc: Sofia, Uniunea artiștilor bulgari

Galeria „Raiko Alexiev” , Strada Rakovski 125

https://sbh.bg/en/izlojben-kalendar-izlojbi/re-unions-of-artists-transmedia-peace-kit/8/1166?fbclid=IwAR2eWEGlpCua5yY75dtXRWBbJJzrMuWlARR0DrMI2DTj5dRpCCpjKnDvBD8

Perioada: 1-29 septembrie 2022

Vernisaj: 15 septembrie 2022 ora 18,30