Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | decembrie 9, 2022

Scroll to top

Top

Rugescu Ana-Maria

Nistor Laurențiu
Rugescu Ana-Maria
Rugescu Ana-Maria
Adresa: Aleea Nuferilor, M5/10, Deva – România
Tel: +407410 699 559
e-mail: alrugescu@yahoo.com

web: ,

Inflorescenta haute-lisse(cu noduri), lana, 200x195x16cm

Inflorescenta haute lissecu noduri lana, 200x195x16 cm.

Prezentare Demers Artistic

„In creaţia sa, Ana-Maria Rugescu a apelat la tehnicile mixte, la îmbinări de materialităţi şi suprapuneri de texturi, într-o manieră decorativă, cu forme decupate clar în câmpul compozitional.
Adevărata dimensiune a creaţiei sale ne-o dezvăluie în amplele sale tapiserii. Executate cu acelasi sentiment al responsabilităţii, în dirijarea si ritmarea formelor, dar în care improvizaţia intervine magistral şi aparent exuberant.
Creaţia sa este dovada concretă a unui maxim al expresiei creatoare, într-o activitate de câteva decenii dedicate artei. Tapiseriile sale de mari dimensiuni, se impun privirii, captivează şi fascinează prin îmbinări între suprafeţe mari, calme, linistite şi suprafeţe mici, vibrate, tulburator de frământate.
Culoarea este gravă şi preţioasă, sensibilă şi rafinată, decantată până la cele mai subtile tente, tonuri si nuanţe. Există o atentă compunere a suprafeţelor formale, în structuri geometrice, clar definite, al cărui ritm este intrerupt de linii cu trasee de zvâcnet gestual, ce potenţează dinamic lucrarea.
Nimic nu este rezultatul unei întâmplări, nimic nu este accidental, în complexa structurare lineară şi cromatică a creaţiei sale. Spontaneitatea gestului care ritmează armonia, este rezultatul unui proces de elaborare şi selectare, din multiple soluţii valabile.
In plină efervescenţă creatoare, artista este personalitatea care va avea, cu certitudine, un viitor în tapiseria românească contemporană (articol semnat de Prof. dr. Adriana Popa Cănija)”.

website link: ,