Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 14/04/2024

Scroll to top

Top

[:ro]Sacrul în artă @ Vrancea[:]

[:ro]Sacrul în artă @ Vrancea[:]
Nistor Laurențiu

[:ro]

Ca în fiecare an, cu ocazia Zilei Naţionale a României – 1 Decembrie, Consiliul Județean Vrancea şi Centrul Cultural Vrancea vă invită la o după-amiază dedicată artei.

Vernisajul expoziției Sacrul în artă va avea loc marţi, 27.11.2018, ora 15.00, la Galeriile de Artă din Focșani și va fi prezentată de prof. univ.dr. Constantin Prut. Curatorul expoziţiei este prof. dr. Liviu Nedelcu, managerul Centrului Cultural Vrancea.

 Despre eveniment criticul afirmă: Deschisă în preajma Anului Nou, a înnoirii vremii, expoziţia de la Galeria de Artă din Focşani ne pune în contact cu o zonă foarte sensibilă a laboratorului creatorilor de artă moderni. Mai mult decât oricare altă manifestare organizată aici, în seria consacrată fenomenului pe care îl cunoaşte imaginea în lumea de azi, cele care au loc la hotarul dintre ani insistă pe relaţia dintre universul sacru şi exerciţiul artistic, o relaţie cu resorturi profunde, care a traversat mileniile, dar care părea să fi căzut în desuetudine odată cu entuziasmul experimental în imediat, în palpabil, în foamea de concret a dadaismului, a mişcării Pop Art, a diverselor tipuri de acumulări sau, pentru estul european, a unor forme îngheţate, inexpresive, de realism au fost de natură să adâncească criza pentru estul european, a unor forme îngheţate, inexpresive, de realism au fost de natură să adâncească criza sacrului.

Pe simeze, vor expune: Ilie Boca, Mariana Cîmpeanu, Mihai Chiuaru, Iurie Cojocaru, Onisim Colta, Dana Constantin, Delia Corban, Ana Maria Cuteanu, Suzana Fântânariu, Ion Iancuţ, Liviu Mocan, Marcel Muntean, Liviu Nedelcu, Ştefan Pelmuş, Marian Petre, Aurel Vlad şi Gheorghe Zărnescu.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 27.11.2018 – 10.12.2018.

 

Manager,

Prof. dr. Liviu Nedelcu

[:]