Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | mai 28, 2022

Scroll to top

Top

Sajgo Ileana

Administrator
Sajgo Ileana
Sajgo Ileana
Adresa: Str. Budai Nagy Antal nr. 3, ap.1, Tg-Mureş, Mureș – România
Tel: +40744.544.672, +40365.409.434
e-mail: sajgoilona@yahoo.com

Tapiserie Sajgo Ileana 500x400

Tapiserie-500×400 cm.

Prezentare Demers Artistic

Fragment din articolul “Arta textila insufletita de Sajgo Ileana”, aparut pe 21.01.2011 in Cotidianul muresean “Zi de Zi”:
Dupa o cariera bogata de patru decenii, Sajgo Ileana, fidela artei traditionale a materialelor textile, a expus publicului prezent doua din laturile sale plastice, arta textila si pictura de sevalet, exprimate in cadrul diversitatii preocuparilor de natura tematica, dar si de natura tehnica a artistei, combinata cu elemente traditionale, colaj textil, broderie, toate regasindu-se pe simezele Galeriei U.A.P. Mures. Motivele de inspiratie au insotit-o pe Sajgo Ileana de-a lungul carierei sale, atat in ceea ce priveste activitatea profesionala, precum si radacinile locurilor natale, completate de dragostea si sprijinul familiei.
Sajgo Ileana: “Iubesc natura, imi plac sentimentele intre oameni, motive care m-au inspirat in lucrarile mele. Folosesc tehnici traditionale de tesut, combinate cu colaj-broderie. In procesul de creatie inbin arta textila cu pictura de sevalet. In orice eveniment gasesc ceva care sa ma inspire. De exemplu, intr-un an am vizitat Egiptul si m-am intors de acolo cu amintiri deosebite, care de asemenea sunt prezente in tapiseriile mele.”

website link: www.facebook.com/sajgoilona