Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 23/04/2024

Scroll to top

Top

Salonul Național de Artă Contemporană (SNAC) 2021

Nistor Laurențiu

Un eveniment dedicat anul acesta împlinirii a 100 de ani de organizare profesională a artiștilor din România

Uniunea Artiștilor Plastici din România are plăcerea de a anunța desfășurarea, pe parcursul lunii noiembrie, a Salonului Național de Artă Contemporană (SNAC) 2021, un eveniment organizat sub patronajul Ministerului Culturii.

Evenimentul va prezenta publicului, într-una dintre cele mai ambițioase expuneri din cadrul formulei SNAC, lucrările de pictură, sculptură, grafică, multimedia, arte decorative și artă religioasă a peste 370 de artiști din toată țara, selectați de către doamnele și domnii curatori Marilena Preda Sânc, Marius Barb și Gheorghe Pogan pentru secțiunea pictură; Reka Csapo Dup pentru secțiunea sculptură; Anca Boeriu pentru secțiunea grafică; Roxana Trestioreanu și Bogdan Iorga pentru secțiunea multimedia; Dorina Horătău, Cristina Popescu Russu și Ioana Stelea pentru secțiunea arte decorative; Luiza Barcan și Irina Sava pentru secțiunea artă religioasă, sub coordonarea generală a dnei. Magda Cârneci, curator general al SNAC 2021.

Evenimentul se va deschide oficial, în data de 05 noiembrie 2021, cu vernisaj online, la Combinatul Fondului Plastic, din Strada Băiculești nr. 29, București. Începând cu această dată, expozițiile vor fi accesibile și publicului, în grupuri restrânse, cu respectarea normelor sanitare în vigoare pentru prevenirea și combaterea infectării cu SARS-CoV-2 și conform programului fiecărei locații.

Expozițiile din cadrul SNAC 2021 se vor desfășura în 6 galerii și două muzee naționale din București, conform următorului calendar expozițional:

Combinatul Fondului Plastic- UNAgaleria, S.E.N.A.T., Spațiul The Institute (Strada Băiculești nr. 29, București), 05-20 noiembrie 2021

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, Sala de Sticlă (Şoseaua Pavel D. Kiseleff nr. 28-30, București), 04 noiembrie-01 decembrie 2021

Muzeul Național al Țăranului Român (Şoseaua Pavel D. Kiseleff nr. 3, București), 05 noiembrie-01 decembrie 2021

Galeria Simeza (Bulevardul General Gheorghe Magheru nr. 20, București), 04-29 noiembrie 2021

Galeria Căminul Artei/Centrul Artelor Vizuale (Strada Biserica Enei nr. 16, București), 05-20 noiembrie 2021

Galeria Orizont (Bulevardul Nicolae Bălcescu nr. 23A, București), 05-20 noiembrie 2021

Salonul Național de Artă Contemporană (SNAC) ediția 2021 reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente artistice ale anului, care marchează continuitatea în contemporaneitate a conceptului de salon de artă, aflat între tradiție și inovație, plecând de la un model lansat încă din anul 1864 și trecând istoric prin diferite formule de percepție și de prezentare culturală.

Anul acesta, SNAC își menține opțiunea pentru unitate în diversitate, facilitând un dialog între generații, genuri artistice și tendințe stilistice, în spiritul propriu al Uniunii Artiștilor Plastici din România, organizația reprezentativă a artiștilor profesioniști din România.

Ediția SNAC 2021 este dedicată împlinirii a 100 de ani de organizare profesională a artiștilor din România, respectiv de la înființarea Sindicatului Artelor Frumoase, precursorul Uniunii Artiștilor Plastici din România.

Parteneri media ai evenimentului: Radio România Cultural, Radio România Internațional, TVR1, Radio-TV Arthis, Modernism, Revista Arta, Intell News, Jurnalul Bucureștiului, Agerpres.

Parteneri privați și instituționali: Universitatea Națională de Arte București, The Institute, Muzeul Național al Țăranului Român, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, Ministerul Culturii.