fbpx
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | octombrie 5, 2022

Scroll to top

Top

Saraci Vasile

Nistor Laurențiu
Vasile Saraci
Saraci Vasile
Adresa: Str. George Baritiu, nr. 2, ap.10, – România
Tel: +40264 594 851, +40722 769 930
e-mail: gsaraci@yahoo.com

Amplitudini folclorice - xilogravura pe hartie, tiraj de mana, 50 X 40 cm , Folkloric amplitudes- woodcut on paper, handmade, 50 X 40 cm,

Amplitudini folclorice, xilogravura pe hartie tiraj de mana, 50X40 cm.

Prezentare Demers Artistic

“…senina si calda, pictura lui Vasile Saraci recomanda cu discretie un pictor sensibil, al emotiilor delicate…” (Livia Dragoi, Steaua nr.11, nov. 1979)
“…un pictor delicat, un colorist sensibil, a carui creatie se naste din emotii sincere.” (Gheorghe Arion, catalogul expozitiei personale Vasile Saraci,1984)
“… artistul face dovada unui talent plurivalent, un apetit pentru asimilarea si exprimarea prin diverse mijloace a realitatii…” (Ilie Calian, Faclia, 4 ianuarie 1985)
“..ni se infatiseaza cu mult mai spontane peisajele, carora le este proprie totodata o punere inspirata in pagina. Tusele sunt ample si asternute cu dinamism, culoarea are o densitate si o reala capacitate de a vibra” (Mircea Toca, Tribuna nr 21, martie 1985)
“…simfonizarea verdelui suveran, insotit de griuri nuantate, uneori interventii vagi in albastru, dar intotdeauna in gama rece, evitand parca intr-adins tonurile calde, se mentine consecvent surdinizata. Evitand contrastele si acordurile crude, refractar la orice stridenta, Vasile Saraci prefera armoniile stinse pe care le gradeaza de la deschis la intunecimile stinse, de la luminozitatea voalata la plutirile vaporoase ale umbrei…”
“…retinuta, emotivitatea transpare totusi prin trauma imagistica, invitand la un fel de nostalgica reverie pe care pictorul o comunica unei priviri atente.” (Viorica Guy Marica, Steaua nr 1, 1985)
“Pictura lui Vasile Saraci e stralucire silentioasa. E personalitate, talent, un caracter format. Dar ceea ce-l deosebeste pe artist de altii e faptul ca se mira cu o nevinovatie stramoseasca la intreg spectacolul oferit, reusind sa transmita framantarile sale partenerului sau de joc: spectatorul, fara a-si destainui problematica interioara. Este o adevarata oaza; un creator care este in clar cu ce-i sta in putere sa faca din ce vrea si ce vrea cu ceea ce-i sta in putere.” (emisiunea Portret , Radio Cluj, 1986)

website link: www.saraci.ro,