Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 21/04/2024

Scroll to top

Top

Sentimente marine @ București

Sentimente marine @ București
Nistor Laurențiu

Centrul Cultural ART4ALL vă invită la deschiderea expoziției de pictură ”Sentimente marine” a artistului vizual, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, Marin Răducu.

Vernisajul va avea loc luni, 1 aprilie, ora 18,30. În deschidere va lua cuvântul criticul de artă Marius Tița.

”La aniversarea celor 70 de ani de viață și a celor 50 de ani de creație pictorul Marin Răducu invită publicul iubitor de frumos să-i admire expoziția retrospectivă având titlul , Sentimente marine”, alcătuită din lucrările realizate în tehnica ulei, acrilic cât și mixtă pe pânză într-un interval de peste un deceniu (2010-2023), în atelierul său experimental din Foișor, situat pe malul Oltului, la Călimănești.

Cel de al doilea cuvânt din titlul „Sentimente marine” ne-ar putea trimite lesne cu gândul la mare, dar mai degrabă aici suntem martorii unui joc de cuvinte, legat de prenumele artistului. „Marine” poate veni de la mare, dar tot atât de bine și de la numele său de botez iar în acest caz, lucrările realizate în ambianța plină de farmec a Văii Oltului exprimă în mod direct trăirile pictorului, insuflate de un peisaj revigorant, sentimentele sale trecute prin procesul laborios al creației. Compoziții echilibrate, construcții ale imaginii ce se ghidează după o geometrie bine studiată, precum și o cromatică bine strunită, în care culorile primare joacă un rol însemnat, sunt calitățile picturii lui Marin Răducu și amprentele personalității sale artistice.”, scrie criticul de artă Luiza BARCAN

Expoziția poate fii vizitată până în data de 28 aprilie 2024.