Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 22/05/2024

Scroll to top

Top

[:ro]#somewhere_in_time @ Timișoara[:]

[:ro]#somewhere_in_time @ Timișoara[:]
Nistor Laurențiu

[:ro]


Marți, 4 decembrie 2018, începând cu ora 14:00 va avea loc deschiderea expoziției #somewhere_in_time a artiștilor Moldovan Smaranda-Sabina și Costin Brăteanu.
Vă invităm să luați parte la evenimentul  ce va avea loc în Galeria Primăriei, Piața Victoriei nr.5., Timișoara. Expoziția va rămâne pe simeze până în data de 9 ianuarie 2019.

 

 

Expoziția #somewhere_in_time aduce în atenția publicului serii de lucrări inspirate de anumite momente din călătoriile celor doi artiști timișoreni. Este o continuare a unor expoziții precum #obiect – Moldovan Smaranda și The traveller’s Dream semnată de Costin Brăteanu. Realizarea lucrărilor este influențată de călătoriile în simpozioanele de creație artistică și taberele din anul 2018 în țări precum : Turcia, Finlanda, Italia, la Smaranda Moldovan sau, în cazul lui Costin Brateanu Franța, Germania, Polonia, Bielorusia, Serbia și Romania, aducând elemente noi din aceste culturi și însemnările făcute la fața locului. Lucrările, de dimensiuni mici, au caracter de martor, de document, de redare și uneori, de evocare a locului gazdă.

Costin Brăteanu, absolvent al Facultății de Arte Plastice si Design din Timișoara promoția 2001, este în prezent curator al taberelor de creație de la Gîrnic (15 ediții), Stefan Jager Art Symposium (6 ediții) și a Transylvania Art Camp (2 ediții) și experimentează pe suporturi de   mici dimensiuni, în diferite tehnici mixte, combinând acrilicele, guașa, tehnica colajului și monotipia urmărind abstractizarea unor elemente de peisaj într-o manieră unică prin introducerea de motive tradiționale romănești.

Moldovan Smaranda-Sabina, în prezent își continuă studiile în cadrul Școlii Doctorale la Facultatea de Arte și Design a Universității de Vest din Timișoara. Este preocupată de noile canale de comunicare non verbală dezvoltate prin deținerea de obiecte, care indică un anumit status social. Consideră că o urmare la consumismul zilelor noastre este uniformizarea, aceasta fiind un punct de pornire, în elaborarea câmpurilor de culori, a monocromiilor, nu doar în tehnica picturii în ulei, dar și în instalații, asamblaje sau fotografie.

Ambii artiști își consideră lucrările precum file de jurnal în demersul artistic propus, lăsând loc interpretării imaginii și a relației timp-spațiu.

Vă așteptăm cu drag!

 

Costin Brateanu

visual artist
+40721342426
+40771087678

[:]