Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 21/04/2024

Scroll to top

Top

STARt @ UNAgaleria

STARt @ UNAgaleria
Nistor Laurențiu

Expoziția „STARt” se află la a doua ediție și prezintă lucrări realizate de către studenții anului III la Departamentul de Artă Murală, clasa prof.univ.dr. Cosmin Paulescu și lector univ.dr. Liviu Epuraș.

Studenții expozanți sunt: Asaftei Mihai, Beșu Constantin Adrian, Bucuran Cristina, Frol Anca, Ionescu Ana, Lăpușneanu Georgiana, Mateescu Mariana Andreea, Paraskevopoulos Ana Maria, Popa George Alin, Popescu Maria, Răucescu Răzvan, Rusu Ovidiu George, Sîrbu Alexandru Florin, Stanciu Gabriela, Tudor Alina Nicoleta, Tuța Constantina Cristina.

Expunerea nu aduce în prim plan, așa cum ne-am aștepta, lucrări specifice domeniului de studiu acestui departament, ci prezintă lucrări din sfera de interes personal a fiecărui expozant. De altfel, la clasa condusă de prof. Cosmin Paulescu, începând cu anul II al primului ciclu de studii, la temele de Desen și Culoare, studenții sunt girați cu toată libertatea în a-și alege și construi propria direcție de cercetare artistică bazată pe afinitățile personale ale fiecăruia.

Acest lucru scurtează drumul spre găsirea unui demers vizual original, generând de la caz la caz, soluții vizuale inedite, bine consolidate din punct de vedere conceptual, estetic, cât și tehnic.

Așa cum o reliefează și titlul, expoziția este un start într-o cursă mai lungă sau mai scurtă, începută de tinerii creatori, ce debutează, de acesta data în grup și care în timp vor confirma (sau nu) continuitatea demersului personal în fața publicului de artă. Nu este o cursă ușoară. Ea este presărată cu multe obstacole, care îi va pune la încercare în multe moduri, dar care, pot fi depășite prin talent, munca, seriozitate, tenacitate, consecvență, puțin noroc și multă pasiune pentru profesiunea de artist.

Pe locuri, fiți gata, STARt!

Expoziția STARt este inclusă în circuitul Noaptea Albă a Galeriilor – NAG din 11 octombrie 2019.