Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 09/12/2023

Scroll to top

Top

Traumweber @ online - UAP

Nistor Laurențiu

Comunicat de presă: Realitate virtuală în Cisnădioara

Sub titlul „Traumweber”  ( în română: Țesătorul de vise) , Kunsthaus 7B prezintă o serie de picturi și supranumitele:” instalații de Augmented reality ” ale artistei german coreene Tatjana Lee, în perioada 1 mai – 12 iunie 2022. Curatorul expoziției este fostul director al oficiului cultural din München, Dr. Elmer Zorn.

Instalațiile de Augmented Reality creează lumi insesizabile cu ochiul liber, dar care pot fi percepute de oricine cu ajutorul tehnologiei, de exemplu cu ajutorul unui smartphone sau a unei tablete. Pentru Tatjana Lee, aceasta este „o excursie într-o lume magică”, care se reflectă și în picturile ei, dintre care unele sunt preluate tematic din mitologia coreeană. Tatjana Lee a fost deja în Transilvania în vara lui 2021 și a fost profund impresionată de „peisajul de basm”. „Când las Cisnădioara să lucreze asupra mea, simt o energie aproape copilărească, prin care îmi pot modela visele în mod magic în propria mea realitate”, spune aceasta. Sejurul ei a inspirat-o pe Tatiana Lee să creeze o serie de picturi, unele dintre ele de mari dimensiuni, care sunt acum expuse la Kunsthaus 7B.

Artistul și curatorul sunt așteptați personal la vernisajul de la Cisnădioara. În plus, ambasadorul Coreei la București RIM Kap Soo și-a anunțat vizita la Cisnădioara.

Expoziția va fi deschisă duminică, 1 mai, la ora 16.00.

Kunsthaus 7B, Piața Gozelinus nr. 49, 555301 Cisnădioara, jud.Sibiu

Finalul expoziției este programat pe data de 12 iunie.

Contact: Kunthaus7b.art sau linkto7b@gmail.com