Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 26/02/2024

Scroll to top

Top

Verde, negru, galben @ București - UAP

Verde, negru, galben @ București
Doctor

Eusebiu Josan este printre puținii abstracționiști români contemporani interesați de zona Color Field, transformând cu ușurință realul și imaginarul în pete de culoare așternute în forță, dinamice și temperamentale.

Josan este un colorist în esență, iar seria de lucrări ce compun expoziția “Verde, negru, galben” demonstrează că artistul își propune o gamă cromatică total diferită de cele utilizate anterior, ca exercițiu de laborator.
Provocarea pe care și-o pune Josan este cu atât mai mare cu cât știm foarte bine că amestecul de negru și galben rezultă un anume tip de verde, dar artistul le dozează cu ușurință și iată că apar compoziții puternice, contrastate, texturate și de impact indiferent de dimensiunea pânzelor.

“Verde, negru, galben” este un proiect care arată că Josan nu se complace în utilizarea la nesfârșit a unei game cromatice din zona sa de confort, ci își propune mereu altceva, experimentează și caută formule noi pentru arta sa, ieșind în tridimensional cu pictura.
Expoziția ne arată, de asemenea, și un Josan a cărui pasiune pentru artă și sensibilitate în percepție sunt impenetrabile și permanente.

Diana Roman
Critic de artă