Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iunie 24, 2017

Scroll to top

Top

Crecan Dănuţ Vasile

Administrator
CRECAN DAN
Crecan Dănuţ Vasile
Adresa: Str. Ghe. Şincai, nr. 13, bl. D3, ap. 5 Alba Iulia – România
Tel: +40744.222.828
e-mail: dan_crecan@yahoo.com
web:

Ritm (detaliu) - 70 x 70 cm. - ulei - pânză - oil - canvas

Ritm (detaliu) – 70 x 70 cm. – ulei – pânză

Prezentare Demers Artistic

DAN CRECAN ŞI ESENŢELE TARI ALE IMAGINARULUI ARTISTIC

Pentru Dan Crecan, rostirea de sine prin artă şi pentru artă – ca să invocam strategia parnasiană – depăşeşte cu mult graniţele utopiilor lăuntrice în care se ascund, întotdeauna, artiştii şi devine un fel de treaptă de profunzime asumată din interior. Starea de criză în arta contemporană este o chestiune de opacizare a sensibilităţii noastre matriciale şi – crede artistul
singura formă de emancipare de sub angoasele şi dilemele modernităţii este reafirmarea calităţilor omului şi a preajmei, reinvestite cu metaforele nobleţii. Arta lui Dan Crecan se revendică din această convingere de netăgăduit, cu atât mai mult cu cât artistul se implică activ şi în destinul evolutiv al colegilor de breaslă, refuzând înstrăinările şi ieşind mereu îmbogăţit sufleteşte prin orice succes al acestora.
Arta lui Dan Crecan este un prelung discurs autoreflexiv. Sincretismul semantic al lucrărilor şi personalizarea extremă a tehnicilor de lucru culminează cu acumularea lentă de detalii şi nuanţe până la obţinerea scenariului plastic şi fac din pictura lui Dan Crecan un superb moment de transpunere identitară şi de confesiune fără rezerve, ca şi cum pânza şi instrumentarul artistului s-ar converti în pledoarie pentru ieşirea din tensiunile cotidianului. In rest, totul este suflet…

Conf. univ. dr. Diana Câmpan

website link

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.