Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | iunie 28, 2017

Scroll to top

Top

Paşcalău Emil

Administrator
PASCALAU EMIL
Paşcalău Emil
Adresa: Craiova – Romania
Tel: +40351.437.359; +40723.477.222
e-mail: emilpascalau@gmail.com
Peniel - lemn pictat - 15x50x110 cm
Peniel – lemn pictat – 15x50x110 cm
Prezentare Demers Artistic

“drumul laborios al lui Emil Paşcalău, ajuns acum nu la capătul – în definitiv intangibil tocmai prin natura sa indefinită –, ci într-un punct esenţial şi, deci, semnificativ al maturităţii artistice; acel punct nodal, aş spune, în care harul originar intersectează şi denunţă căutări dramatice în orizontul unei perspective, aceeaşi, dar cu un efort de adâncire şi decantare, al cărei refuz de abandonare devine temei destinal.
[…]
Ceea ce mă surprinde la acest artist e îndeosebi aparenta simplitate (care mai curând ar trebui desemnată cu acea antică semplicitas prin care anticii îşi articulau simţirea prin intermediul gândirii mitice, la rându-i întemeietoare de sens) prin care îşi invită privitorul să-şi verifice propriile viziuni: un rest de gândire mitică persistă în aproape fiecare întreprindere a lui Emil Paşcalău; […]; de altfel, miticul e, aici, o formă a tainicului, n-are nimic de-a face cu misteriosul ca emblemă mai aproape de lumea modernă desacralizată; arta e, pentru Emil Paşcalău, o formă adânc religioasă, în sensul etimologic al termenului, rècte, o re-legare cu sensuri primordiale, cu origini risipite prin lucruri şi entităţi din preajma noastră ori din imaginarul sapienţial.”

George Popescu

website link www.emilpascalau.ro

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.