Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | mai 27, 2017

Scroll to top

Top

Stratulat Mariana

Stratulat Mariana
Administrator
Mariana Sratulat
Stratulat Mariana
Adresa: Str. Buridava nr. 12, bl. R7, sc. B, ap. 6, Iași – România
Tel: +40741 732 974
e-mail: maiastratulat@yahoo.com

web: ,

Nocturnă, peniță-tuș, 70x80 cm  Night, ink-pen, 70x80 cm

Nocturnă, peniță tuș, 70×80 cm.

Prezentare Demers Artistic

Marcată în anii formării artistice de autoritatea profesională și artistică a lui Francisc Bartok și Dan Hatmanu, Mariana Stratulat a luat în timp o firească distanță față de mentori, despărțirea oferindu-i prilejul împlinirii propriei identități. Disponibilitățile reflexiv-lirice îi permit o viziune unde se întâlnesc în proporții egale sensibilitatea și sentimentul, ambele grefate de o subtilă artă a desenului și un cromatism fervent.
Spiritul rafinat al graficii cu duct gracil și savuros în aerul lui oriental, spontaneitatea unor portrete sau compoziții (Senzuală, Enigmă, Arcuire, Liniștea nopții) relevă capacitatea de a construi în metaforă sau abstract așa cum se întâmplă în pictură. Linia numește, ideea conferă sensul. Iată o relație privilegiată.

Valentin Ciucă – Un secol de arte frumoase la Iași
ed. ARTXXI, Iași, 2004, pag. 386-388

website link: ,

Anunț

ANUNȚ TITULARIZĂRI 2017 PENTRU MEMBRII U.A.P. DIN ROMÂNIA

În perioada 10 iunie – 10 iulie 2017 se vor depune dosarele (acte și portofoliu artistic) în vederea titularizării în UAP din România a membrilor stagiari, la secretariatele filialelor din București și teritoriu.

Filialele teritoriale vor trimite dosarele întocmite și avizate conform noului Regulament de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România, disponibil pe site-ul UAP – www.uap.ro, până la data de 25 iulie 2017, la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4.

Pentru filialele din București, dosarele se vor depune la sediul UAP din Str. Piața Amzei nr.13, etaj 4, sector 1, București, de  luni până joi, între orele 10.00-15.00 și vineri, între orele 10.00 – 13.00.

ATENȚIE!!!

Perioada de stagiatură este de minim doi ani şi maxim cinci ani de la data intrării în UAP.
În sesiunea de titularizare 2017 se pot înscrie numai cei care au dobândit calitatea de membru stagiar în anul 2014 și 2015.

http://uap.ro/anunt-titularizari-2017-pentru-membrii-u-a-p-din-romania/
http://uap.ro/regulament-pentru-primiri-si-titularizari-in-uap/


Vă informăm că s-au afișat - Rezutatele Comisiei Naționale de Primiri și Titularizări în Uniunea Artiștilor Plastici din România 2017, lista este disponibilă la: http://uap.ro/rezultatele-lucrarilor-comisiei-nationale-de-primiri-si-titularizari-2017/


Vă reamintim că puteți să vă creați propria pagină de autor pe WWW.UAP.RO, astfel

trimite-ți pe adresa de e-mail webmaster@uap.ro următoarele documente:

  • fotografie autor 1 buc.
  • fotografie lucrare reprezentativă 1 buc.
  • CV în română și CV în engleză
  • date de contact, adresă, telefoane (fix, mobil), adresă de e-mail, adresă site
  • scurt text critic sau de autor în română și engleză

Reamintim celor interesați să își preschimbe legitimațiile vechi în noul model tip card, necesitatea de a transmite pe adresa de e-mail hr@uap.ro a unei fotografii portret si copia actului de identitate, pentru ridicarea ei este necesară plata cotizației la zi.