Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 16/04/2024

Scroll to top

Top

𝑫𝒊𝒂𝒍𝒐𝒈 𝒄𝒖 𝒗𝒊𝒂𝒕̦𝒂 @ Tulcea

𝑫𝒊𝒂𝒍𝒐𝒈 𝒄𝒖 𝒗𝒊𝒂𝒕̦𝒂 @ Tulcea
Nistor Laurențiu

Luna iulie aduce la Muzeul de Artă Tulcea un eveniment deosebit. 𝑽𝒊𝒏𝒆𝒓𝒊, 8 𝒊𝒖𝒍𝒊𝒆 2022, 𝒊̂𝒏𝒄𝒆𝒑𝒂̂𝒏𝒅 𝒄𝒖 𝒐𝒓𝒂 15:00 𝒗𝒂 𝒂𝒗𝒆𝒂 𝒍𝒐𝒄 𝒗𝒆𝒓𝒏𝒊𝒔𝒂𝒋𝒖𝒍 𝒆𝒙𝒑𝒐𝒛𝒊𝒕̦𝒊𝒆𝒊 𝒓𝒆𝒕𝒓𝒐𝒔𝒑𝒆𝒄𝒕𝒊𝒗𝒆 𝒂 𝒂𝒓𝒕𝒊𝒔𝒕𝒖𝒍𝒖𝒊 𝑺̦𝒕𝒆𝒇𝒂𝒏 𝑮𝑨̆𝑽𝑬𝑵𝑬𝑨. Expoziția intitulată „𝑫𝒊𝒂𝒍𝒐𝒈 𝒄𝒖 𝒗𝒊𝒂𝒕̦𝒂” va oferi publicului vizitator, pe parcursul întregii veri, un număr de 87 de lucrări, gravuri și lucrări de pictură pe sticlă.

𝑺̦𝒕𝒆𝒇𝒂𝒏 𝑮𝒂̆𝒗𝒆𝒏𝒆𝒂 (n. 11 septembrie 1944, Tulcea) nu mai are nevoie de nicio introducere. Fiu al renumitului grafician Constantin Găvenea, Ștefan Găvenea i-a călcat pe urme tatălui, absolvind Institutul de Arte Plastice din București și devenind membru al UAP România. Continuator al tradiției artistice a familiei sale, Ștefan Găvenea a expus în țară și în străinătate și s-a implicat activ și în activitatea muzeală, fiind șef de secție la Muzeul de Artă Tulcea (1973-1978; 1983-1988) și cel care a organizat saloanele naționale de gravură. Președinte al filialei UAP Tulcea în perioada 1975-1990, a devenit ulterior vicepreședinte al UAP România (1994-1997). (https://tulcealibrary.ro/stefan-teodor-gavenea/)

Expoziția retrospectivă „Dialog cu viața” a fost inițial programată pentru anul 2020, dar evenimentele acelui an au făcut imposibilă organizarea ei. Așadar, suntem bucuroși că iată, după ani grei, de incertitudine și teamă, reușim să ne continuăm proiectele expoziționale aici, la Muzeul de Artă Tulcea.

𝑽𝒂̆ 𝒂𝒔̦𝒕𝒆𝒑𝒕𝒂̆𝒎 𝒑𝒆 𝒕𝒐𝒕̦𝒊, 𝒄𝒖 𝒅𝒓𝒂𝒈!

#MuzeulDeArtăTulcea#Expoziție#Retrospectivă#ȘtefanGăvenea#Vernisaj#Gravură#PicturăPeSticlă