Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 19/04/2024

Scroll to top

Top

PUNCT, LINIE, PATĂ, MIȘCARE @ Timişoara

PUNCT, LINIE, PATĂ, MIȘCARE @ Timişoara
Nistor Laurențiu
xr:d:DAFQ61AZk8A:95,j:43630892898,t:22121409

Atelier creativ cu Livia Mateiaș

O nouă provocare și un nou atelier creativ în cadrul proiectului Arta în Comunitate. De această dată sunteți invitați să descoperiți expoziția LX (60) care reunește creația a doi artiști contemporani, pictori și profesori la Facultatea de Arte și Design din Timișoara. Este vorba de Dana Constantin și Dacian Andoni care și-au adus împreună creația într-o expoziție aniversară. Cu această ocazie veți descoperi punctul și linia prin desen exprimat artistic pe simeze în creația lui Dacian Andoni și pata prin culoarea vibrantă prezentă în creațiile Danei Constantin. De la punct, linie și pată, Livia Mateiaș va fi ghidul vostru în această expoziție care vă invită la un atelier creativ în care să descoperiți arta prin mișcarea propriului corp. Va fi un atelier prietenos, de mediere culturală, care va aduce împreună desenul, culoarea și dansul contemporan într-o explorare liberă și creativă.

Vorbind despre creația sa Dana Constantin declară: „nu mă dezvolt într-un segment bidimensional al culorii, nici într-un clarobscur clasic, ci tind spre o dezvoltare în adâncime a culorii, o oglindire în adâncime.” Atelierul Punct, linie, pată, mișcare va fi tocmai despre această dezvoltare în adâncime spre care tinde dintotdeauna spiritul uman.

Arta în comunitate aduce oamenii mai aproape de artă și arta mai aproape de oameni. Vă invităm cu drag la acest nou eveniment din cadrul proiectului, care va avea loc sâmbătă, 17 decembrie de la ora 14, la Galeria Calpe (str. Hector nr. 1 – Bastion Theresia), Timișoara Participarea este gratuită. Noi oferim toate materialele necesare. Vă așteptăm însă cu voie bună, deschidere, chef de mișcare și creativitate. Pentru participare vă rugăm să vă înscrieți la linkul: https://forms.gle/om2j2LXTXMak3PSM7

Proiectul Arta în comunitate este organizat de Uniunea Artiștilor Plastici Filiala Timișoara, în parteneriat cu studioul artouching și finanțat prin Fondul pentru un viitor mai bun în comunităţi Timişoara. Fondul pentru un viitor mai bun în comunităţi este un program coordonat la nivel național de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România – FFCR, finanțat de Lidl Romania și implementat la nivel local de Fundaţia Comunitară Timişoara.

Puteți urmări dezvoltarea proiectului pe paginile de social media

Facebook – Arta în comunitate: www.facebook.com/Artaincomunitate

Instagram – arta_in_comunitate

Alte informații: 0747618136 – Livia Mateiaș