Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 26/04/2024

Scroll to top

Top

Arts & Crafts | INTEGRAT 2.1

Arts & Crafts | INTEGRAT 2.1
Doctor

INTEGRAT 2.1 by KSA reprezintă continuarea proiectului INTEGRAT 1.0 desfășurat în mai – 2022, un eveniment care a reunit în premieră într-o galeria de artă din Iași, două domenii artistice aparent diferite, ilustrația și instalația arhitecturală.

Anul acesta INTEGRAT 2.1 va aduce în prim plan ilustrații realizate de către studenții facultăților de arhitectura și arte (secția grafică) din Iași în cadrul unor workshop-uri realizate în timpul evenimentului din 2022, care au avut scopul de a promova fondul cultural construit existent, Casa Istrati-Drossu. De asemenea, vom prezenta ilustrații și instalații arhitecturale realizate de echipa studioului Kreativ Studio Architects (arh. Simona Cercel, arh. Ionuț Diaconu, arh. stag. Florin Olariu, stud. arh. Cristina Chioncu) împreună cu artistul vizual și curatorul asist. univ. dr. Ana-Sabina Drinceanu. Instalația arhitecturală centrală va fi atipică, structura se va modifica pe parcursull perioadei expoziționale și va avea trei forme diferite.

Conceptul seriei de evenimente INTEGRAT propune realizarea unor instalații de arhitectură care transformă temporar spațiul expozițional, care generează o modalitate inedită de vizualizare și percepție a lucrărilor de artă. Proiectul intenționează să ghideze publicul într-un proces de imersie și interacțiune cu actul creativ al arhitectului și ilustratorului, dincolo de simpla “privire aruncată”.

Proiectul INTEGRAT este susținut de Uniunea Arhitecților din România (U.A.R.), filiala Iași.

INTEGRAT 2.1 va avea loc la Galeria Labirint, Casa de Cultură Mihai Ursachi din Parcul Copou, în perioada 13-28 mai 2023. Desfășurarea evenimentului:

* 13 mai / Vernisajul expoziției și prima formă a instalației centrale.

* 19 mai / a 2-a formă a instalației centrale.

* 28 mai / Finisajul expoziției și singura zi în care se poate vizita cea de-a 3-a formă a instalației centrale.

INTEGRAT 2.1 este prima parte a unor serii de evenimente care vor avea loc în Iași – 2023 sub același nume.

https://romaniancreativeweek.ro/…/arts…/integrat-2-1/

#artsandkrafts#rcw23#romaniancreativeweek