Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 20/04/2024

Scroll to top

Top

Open Call

Open Call
Doctor

Fii parte dintr-o experiență culturală imersivă organizată de Centrul Cultural Clujean prin proiectul România Remarcabilă!

Am deschis înscrierile pentru șase rezidențe artistice în șase comunități rurale din Transilvania, unde vei avea oportunitatea să cunoști tradițiile și obiceiurile locale, să explorezi meșteșugurile și viața de zi cu zi, să te inspiri din peisajele naturale și să experimentezi noi forme și procese artistice.

⏰ 𝗗𝗮𝘁𝗮 𝗹𝗶𝗺𝗶𝘁𝗮̆ 𝗱𝗲 𝗶̂𝗻𝘀𝗰𝗿𝗶𝗲𝗿𝗲: 30 iunie 2023, ora 23:59

𝗗𝗲𝘀𝗽𝗿𝗲 𝗿𝗲𝘇𝗶𝗱𝗲𝗻𝘁̦𝗲𝗹𝗲 𝗮𝗿𝘁𝗶𝘀𝘁𝗶𝗰𝗲

Rezidențele vor avea loc în luna august 2023 în comunele din județele Cluj, Maramureș, Brașov și Alba. Inițiativa își propune să investigheze identitatea comunităților și istoria locală prin procese de creație participativă. Artiștii vor explora patrimoniul istoric local, dar și contextul natural, poveștile și meșteșugurile locului, cu scopul de a încuraja comunitățile locale să-și descopere și să-și construiască identitatea.

𝗖𝗲 𝗰𝗮̆𝘂𝘁𝗮̆𝗺:

Dorim să ne întâlnim cu artiști curioși și creativi care:

👉 Au o abordare antropologică și doresc să înțeleagă comunitățile și modul lor de evoluție
👉 Sunt interesați să exploreze dincolo de valoarea istorică a patrimoniului
👉 Doresc să experimenteze noi practici de creație
👉 Sunt dornici să lucreze alături de oamenii din comunitățile rurale

𝗖𝗲 𝗼𝗳𝗲𝗿𝗶𝗺:

➕ Posibilitatea de a locui sau vizita cele șase comunități rurale în luna august
➕ Întâlniri online cu echipa proiectului pentru o introducere în -mediere culturală și moduri de interpretare a patrimoniului
➕ Sesiuni de lucru și interacțiune directă cu membrii comunităților, pentru realizarea unei lucrări artistice care va rămâne în comunitate și va fi inclusă în expoziția finală a rezidențelor
➕ Oportunitatea de împărtășire a proceselor creative și documentarea lor de către echipa proiectului (foto/video)
➕ Un buget de 19.000 de lei pentru rezidențele de maxim o lună în oricare dintre comunitățile selectate, sumă gândită să acopere onorariul artiștilor, precum și costurile prevăzute de către aceștia pentru desfășurarea rezidenței
➕ Un buget de 41.000 de lei pentru rezidența de maxim două luni în comuna Vad (CJ), pentru o instalație care va completa spațiul Centrului de Interpretare a Patrimoniului, sumă gândită să acopere onorariul artiștilor, precum și costurile prevăzute de către aceștia pentru desfășurarea rezidenței
➕ Participarea la un eveniment special de final al rezidenței în comunitate, alături de localnici, unde vei putea discuta despre procesul creativ și modalitățile de valorificare în comunitate.

𝗖𝘂𝗺 𝗮𝗿𝗲 𝗹𝗼𝗰 𝗶̂𝗻𝘀𝗰𝗿𝗶𝗲𝗿𝗲𝗮?

Completează formularul de înscriere până pe 30 iunie, ca să ai șansa să fii selecționat/ă. Selecția celor șase artiști va fi făcută de un juriu de specialiști în cultură din cadrul proiectului România Remarcabilă, alături de membri ai comunităților rurale.

🔗 𝗟𝗶𝗻𝗸 𝗳𝗼𝗿𝗺𝘂𝗹𝗮𝗿 𝗶̂𝗻𝘀𝗰𝗿𝗶𝗲𝗿𝗶: https://online.forms.app/adminccc/romania-remarcabila

Share așa încât acest Open Call să ajungă la cât mai mulți artiști!
–––––––––––––––
𝑃𝑟𝑜𝑔𝑟𝑎𝑚𝑢𝑙 𝑑𝑒 𝑟𝑒𝑧𝑖𝑑𝑒𝑛𝑡̦𝑒 𝑓𝑎𝑐𝑒 𝑝𝑎𝑟𝑡𝑒 𝑑𝑖𝑛 𝑝𝑟𝑜𝑖𝑒𝑐𝑡𝑢𝑙 𝑅𝑜𝑚𝑎̂𝑛𝑖𝑎 𝑅𝑒𝑚𝑎𝑟𝑐𝑎𝑏𝑖𝑙𝑎̆ – 𝐼𝑛𝑡𝑒𝑟𝑝𝑟𝑒𝑡𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑝𝑎𝑡𝑟𝑖𝑚𝑜𝑛𝑖𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑐𝑢𝑙𝑡𝑢𝑟𝑎𝑙 𝑟𝑢𝑟𝑎𝑙 𝑝𝑟𝑖𝑛 𝑎𝑟𝑡𝑎̆ 𝑠̦𝑖 𝑎𝑛𝑡𝑟𝑒𝑝𝑟𝑒𝑛𝑜𝑟𝑖𝑎𝑡, 𝑓𝑖𝑛𝑎𝑛𝑡̦𝑎𝑡 𝑝𝑟𝑖𝑛 𝐺𝑟𝑎𝑛𝑡𝑢𝑟𝑖𝑙𝑒 𝑆𝐸𝐸 2014-2021, 𝑖̂𝑛 𝑐𝑎𝑑𝑟𝑢𝑙 𝑃𝑟𝑜𝑔𝑟𝑎𝑚𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑅𝑂-𝐶𝑈𝐿𝑇𝑈𝑅𝐴, 𝑠̦𝑖 𝑠𝑒 𝑏𝑎𝑧𝑒𝑎𝑧𝑎̆ 𝑝𝑒 𝑎𝑐𝑐𝑒𝑠𝑢𝑙 𝑑𝑒𝑠𝑐ℎ𝑖𝑠 𝑎𝑙 𝑎𝑟𝑡𝑖𝑠̦𝑡𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑙𝑎 𝑟𝑒𝑠𝑢𝑟𝑠𝑒 𝑑𝑒 𝑐𝑟𝑒𝑎𝑡̦𝑖𝑒, 𝑝𝑒 𝑚𝑜𝑑𝑎𝑙𝑖𝑡𝑎̆𝑡̦𝑖 𝑒𝑡𝑖𝑐𝑒 𝑑𝑒 𝑙𝑢𝑐𝑟𝑢, 𝑟𝑒𝑠𝑝𝑒𝑐𝑡𝑎̂𝑛𝑑 𝑑𝑒𝑚𝑛𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒𝑎 𝑠̦𝑖 𝑣𝑖𝑎𝑡̦𝑎 𝑝𝑟𝑖𝑣𝑎𝑡𝑎̆ 𝑎 𝑚𝑒𝑚𝑏𝑟𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑐𝑜𝑚𝑢𝑛𝑖𝑡𝑎̆𝑡̦𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑔𝑎𝑧𝑑𝑎̆, 𝑖̂𝑛𝑐𝑢𝑟𝑎𝑗𝑎̂𝑛𝑑 𝑐𝑜𝑚𝑢𝑛𝑖𝑐𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑖𝑛𝑡𝑒𝑟𝑒𝑡𝑛𝑖𝑐𝑎̆, 𝑡𝑜𝑙𝑒𝑟𝑎𝑛𝑡̦𝑎 𝑐𝑜𝑛𝑓𝑒𝑠𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙𝑎̆ 𝑠̦𝑖 𝑒𝑔𝑎𝑙𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒𝑎 𝑑𝑒 𝑔𝑒𝑛.