Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 26/04/2024

Scroll to top

Top

Orașul Artiștilor @ Piatra Neamţ

Orașul Artiștilor @ Piatra Neamţ
Doctor

Galeriile de Artă „Lascăr Vorel” din Piatra Neamț vă invită în perioada 15-30 iunie 2023 la a XVII- a ediție a expoziției „Orașul Artiștilor”. Ediția de anul acesta va avea o tematică aparte și anume Biserica Domnească cu hramul „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul”.

Această expoziție dorește să marcheze celebrarea împlinirii a 525 de ani de la ridicarea de către Sfântul Voievod Ștefan cel Mare a Bisericii Domnești.

La inițiativa părintelui paroh Dan Ovidiu Cojan și prin colaborarea Uniunii Artiștilor Plastici din România, Filiala Neamț cu Complexul Muzeal Național Neamț, se organizează această expoziție prin care se dorește aducerea în atenția publicului vizitator tematica Biserica Domnească integrată în ansamblul Curții Domnești, aceasta fiind gândită ca o contribuție la promovarea artistică a acestui locaș de cult din punct de vedere religios, cultural și artistic, de valoarea istorică națională și internațională. Totodată prin organizarea acestei ediții speciale a expoziției “Orașul artiștilor” se urmărește dorința redescoperirii identității noastre spirituale și culturale.

Pe simezele Galeriei vor fi expuse lucrări realizate de către artiștii plastici, membri ai Uniunii Artiștilor Plastici, Filiala Neamț, în diferite tehnici.

Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 23 iunie 2023, la ora 16:00.

Proiectul realizat cu sprijinul Municipiului Piatra-Neamț.