Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 21/07/2024

Scroll to top

Top

Acasă @ Vâlcea

Acasă @ Vâlcea
Nistor Laurențiu

02 – 04.08.2024 – Greblesti – comuna Câineni, judetul Vâlcea

ACASA

Parcurs artistic în casele deschise din Greblesti

Editia a 2-a

Expozitii de arta plastica, ateliere creative, muzica si lectura de texte

Dupa succesul de anul trecut, revenim ACASA pentru o noua incursiune artistica în Tara Lovistei, în satul Greblesti, în case deschise special în care veti gasi expozitii de arta contemporana, ateliere creative pentru copii si lecturi de texte destinate redescoperirii bogatiei arhitecturii rurale si a sufletului românesc.

Pastratorul unui patrimoniu arhitectural extraordinar, satul românesc este oglinda istoriei noastre si a genialitatii constructorilor tarani, este calea spre o viata mai buna, mai sanatoasa, mai respectuoasa fata de natura, fata de trecut si viitor.

Parcursul artistic în casele din Greblesti – comuna Câineni, judetul Vâlcea este o pledoarie pentru redescoperirea acestui patrimoniu, îmbogatit de talentul si creativitatea artistilor plastici, este îmbinarea trecutului nostru cu viziunea artistica a contemporaneitatii.

Timp de doua zile Arthis – Casa de cultura belgo-româna din Bruxelles, Galeria La noi, la Greblesti !, Uniunea Artistilor Plastici din România si Filiala Rm. Vâlcea a UAP, Primaria din Câineni, Scoala gimnaziala General David Praporgescu din Câineni, Parohia Greblesti si nu în ultimul rând oamenii sufletisti din acest sat va invita sa redescoperiti comori ascunse ale arhitecturii rurale din acest colt de rai puse în valoare de creativitatea artistilor contemporani.

Pe ulite serpuitoare, în case primitoare cu prispe si cerdacuri din lemn, în beciuri racoroase sau patuluri ce miros a fân proaspat cosit, artisti de renume international au gasit lacas pentru expozitii inedite pline de culoare si iubire de frumos.

Pentru câteva zile, vom regasi în satul lovistean nume de rezonanta în pictura româneasca contemporana : Angela Tomaselli, Gheorghe Dican, Gabriel Giodea, Sorin Dumitrescu Mihaesti, Mara Diaconu, Olga Popescu, Mihai Ariciu, Ciprian Muntiu, Daniela Nitulescu, Alexandra Pieptea, Carmen Poenaru si artistii iconari Gabriela Popescu, Elena Dican, Elena Radu, Alina Cristea, Mioara Comanescu, Costel Tanea.

Povestile caselor din Greblesti vor fascina publicul iubitor de frumos si vor aduce în prim plan istorii ale vietii unui sat facând astfel legatura între generatii si stimulând dorinta de cunoastere si pastrare a elementelor specifice ale acestei zone.

Haideti la pravalie, la moara, la Costinel Teodorescu, la tanti Florica, la Ioneasca, o sa vorbim cu doamna Marina Capra si alti oameni ai locului va vor povesti uimitoarea viata a satului din Tara Lovistei!

Evenimentul ofera momente literare si muzicale dar si ateliere creative pentru copiii prezenti în sat în perioada 2 – 4 august 2024.

Haideti la noi, la Greblesti !