Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 16/10/2024

Scroll to top

Top

Sărbătoarea Breslei 2024 @ Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”

Sărbătoarea Breslei 2024 @ Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”
Nistor Laurențiu

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” și Asociația Filiala de Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România vă invită la sărbătorirea celor 30 de ani de la înființarea Asociației și la a IX-a ediție a Sărbătorii Breslei.
Vă așteptăm ca în fiecare toamnă la expoziția breslei restauratorilor, în cadrul căreia vor fi prezentate prin creațiile artiștilor căutările de atelier sau realizările din anul ce se apropie de sfârșit.
Organizată în zi de mare sărbătoare de Sfântul Luca- zugravul Maicii Domnului, expoziția va evoca contribuția membrilor Asociatiei în plan cultural, într-o notă personală specifică fiecărui artist participant.
Evenimentul va avea loc vineri 18 octombrie 2024, orele 13.00.
La Biserica Timiseni din muzeu va avea loc o pomenire a membrilor breslei trecuți în eternitate, pornind de la zugravii de subțire și sfârșind cu comemorarea întemeietorilor Sindicatului Artelor Frumoase, devenit Uniunea Artiștilor Plastici din România și a fondatorilor Asociației Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare.
După pomenire va avea loc vernisajul expoziției de artă religioasă a filialei, în H.H. Stahl și Foaier, proiect expozițional prezentat de către criticul de artă Marius Tița. Vor expune artişti plastici profesionişti – membri titulari şi stagiari ai U.A.P din România şi absolvenţi ai Universităţii Naţionale de Arte – alți artişti plastici profesionişti cu activitate importantă în domeniul artelor vizuale sau al restaurării bunurilor culturale.