Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 19/10/2024

Scroll to top

Top

SALONUL NAŢIONAL DE ARTĂ CONTEMPORANĂ 2024

SALONUL NAŢIONAL DE ARTĂ CONTEMPORANĂ 2024
Nistor Laurențiu

Cea de a 6-a ediție a Salonului Național de Artă Contemporană – SNAC se desfășoară în perioada 15 octombrie – 15 noiembrie 2024 într-o serie de galerii și muzee bucureștene cu participare națională și internațională. Acesta este organizat de Uniunea Artiștilor Plastici din România, sub egida Ministerului Culturii, fiind considerat la nivel național, drept unul dintre evenimentele de referință din domeniul artelor vizuale.
Deschiderea oficială va avea loc duminică, 20 octombrie de la ora 16:00, la Combinatul Fondului Plastic, un loc în jurul căruia s-a construit deja o tradiție, fiind considerat atât de public, cât și de profesioniștii din domeniu, un nucleu al Salonului Național de Artă Contemporană.
Expozițiile parte din SNAC 2024 se deschid simultan în mai multe galerii bucureștene și își propun să aducă împreună artiști din toate filialele UAP, definind astfel un context cultural complex în arta plastică contemporană românească și cartografiind atât tendințele generale, dar caracteristici locale din domeniul artelor vizuale.
Echipa acestei ediții este coordonată de prof. univ. dr. Petru Lucaci – președintele Uniunii Artiștilor Plastici din România, iar din echipa curatorială fac parte: Anca Boeriu, Reka Dup, Mălina Ionescu, Luiza Barcan, Marius Barb, Vasile Fuiorea, Ioan Anghel, Mihai Zgondoiu, Ioana Stelea, Mihai Băncilă, Alexandra Runcan și Ana Negoiță – curator general.

Next Story

This is the most recent story.