Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 21/11/2024

Scroll to top

Top

Anunț reprogramare ”BIENALA INTERNAȚIONALĂ DE ARTĂ CONTEMPORANĂ „NICOLAE TONITZA”

Nistor Laurențiu

Stimați participanți, vă informăm că, din motive lesne de înțeles, BIENALA INTERNAȚIONALĂ DE ARTĂ CONTEMPORANĂ „NICOLAE TONITZA” ediția a III-a, suntem obligați să o reprogramăm. Dacă lucrurile vor evolua în direcția, în care sperăm cu toții, am putea să o organizăm în luna noiembrie a acestui an.

Pentru cei care nu și-au exprimat dorința de a participa, până la data de 20 martie a.c., vă informăm că perioada de înscriere se prelungește până la 15 septembrie a.c. Artiștii participanți, selectați pentru etapa finală, vor fi anunțați pe e-mail, pe data de (20 septembrie 2020).

Predarea lucrărilor se va face în intervalul 22 septembrie – 15 octombrie 2020, pe adresa Muzeul „Vasile Pârvan”, Bârlad, str. Vasile Pârvan nr. 1, loc. Bârlad, jud. Vaslui.

Pentru mai multă claritate vă expediem, încă odată, regulamentul concursului, cu noile date.

Regulament de participare la expoziția-concurs

BIENALA INTERNAȚIONALĂ DE ARTĂ CONTEMPORANĂ „NICOLAE TONITZA”, ediția a III-a,

1 noiembrie-15 decembrie 2020

Tema: INTERSECȚII STILISTICE

Organizatori: Consiliul Județean Vaslui, Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad, Primăria Municipiului Bârlad         

Partener: Uniunea Artiștilor Plastici din România

     Contextul organizării

            Lumea artelor și a muzeelor au datoria, morală și profesională, de a contribui la promovarea, așa cum se cuvine, a personalităților marcante ale țării, cele care au contribuit și contribuie la mai buna cunoaștere a valorii și talentului acestui popor. Una din personalitățile României, care și-a pus amprenta pe evoluția artei românești a fost, fără îndoială, pictorul Nicolae Tonitza. Născut la Bârlad, la 13 aprilie 1886, viitorul mare artist s-a format la Școala de Arte Frumoase din Iași, studii continuate, la școli și cu profesori prestigioși, la München și Paris. Încă din timpul vieții artistul bârlădean s-a bucurat de prețuirea criticilor de artă, dar și a colecționarilor și publicului interesat de artă. Dorința de a face ca domeniul artelor să fie cât mai vizibil și apreciat, l-au determinat pe marele pictor să se implice, fără rezerve, în promovarea vieții artistice românești.

            Fiind o personalitate provenită de pe meleaguri bârlădene, lansată în lumea atât de complexă și de multe ori complicată a artelor, am considerat că este datoria noastră de a promova imaginea acestui mare artist. Organizarea Bienalei la Bârlad ilustrează tocmai dorința de a păstra vie în conștiința oamenilor contribuția pictorului la dezvoltarea și mai buna cunoaștere a culturii românești, în general, a artelor plastice în special

Condiții de participare

• poate participa orice artist, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, Republica Moldova, precum și artiști profesioniști din alte țări ale Europei;

• fiecare artist poate fi prezent doar cu o lucrare, a cărei dimensiune minimă acceptată va fi de 80 × 80 cm. și maximă de 100 × 100 cm. Se admit lucrări de pictură și grafică, iar acestea trebuie să fie realizate în intervalul cuprins între sfârșitul anului 2019 și jumătatea anului 2020.

Preselecția: se va prelungii până la data de 15 septembrie a.c., fiecare participant, care nu a făcut acest lucru până acum, urmând a trimite o imagine cu lucrarea propusă, pe adresele de e-mail bienalatonitza2020@gmail.com, sau bienalatonitza2018@yahoo.com. Imaginea trebuie să fie format JPG, 300 dpi, dublată de informații legate de: numele și prenumele autorului, titlul lucrării, datele tehnice,  tehnica abordată, dimensiunea și anul execuției.

• Artiștii participanți, selectați pentru etapa finală, vor fi anunțați pe e-mail pe data de (20 septembrie 2020). Comisia de jurizare va fi formată din artiști plastici și critici de artă recunoscuți în țară și străinătate.

• Predarea lucrărilor se va face în intervalul 22 septembrie – 15 octombrie 2020, pe adresa Muzeul „Vasile Pârvan”, Bârlad, str. Vasile Pârvan nr. 1, loc. Bârlad, jud. Vaslui.

• Artiștii care doresc să expedieze lucrările prin firme de curierat rapid, trebuie să-și ambaleze corespunzător lucrările, pentru a nu fi deteriorate în timpul transportului și pentru a putea fi reambalate și returnate la sfârșitul expoziției. Organizatorii nu-și asumă responsabilitatea pentru deteriorarea lucrărilor trimise prin poștă, dacă aceste daune sunt constatate la primire. Costul trimiterii și returnării lucrărilor va fi suportat de către fiecare participant.

• lucrările trebuie să fie înrămate cu sistem de prindere, inclusiv datele de identificare (numele și prenumele autorului, titlul lucrării, tehnica folosită, dimensiunile și anul execuției). Comisia de jurizare își păstrează dreptul de a respinge lucrările ce nu sunt în tema stabilită, nu au calitate artistică sau sunt neglijent prezentate.

• Vernisajul expoziției va avea loc  pe data de 1 noiembrie 2020, ocazie cu care se vor anunța și câștigătorii.

• Se vor acorda premii în bani pentru câștigători și diplome pentru participanții de la cele două secțiuni, respectiv pictură și grafică. La cele două premii principale se va adăuga și un premiu pentru cea mai bună lucrare, a unui tânăr artist. Lucrările premiate vor intra în patrimoniul Muzeului „Vasile Pârvan” din Bârlad. Premianții vor fi invitați de către organizatori pentru acordarea distincțiilor cu prilejul vernisării expoziției, pe 1 noiembrie 2020, evenimentul fiind dublat și de alte manifestări culturale.

• Organizatorii au dreptul de a folosi imagini după lucrările expuse, fără plată către autor, cu scopul promovării expoziției, în materialele publicitare ale expoziției, în scop de informare, marketing și educațional.

Taxa de participare: 100 lei. Suma va fi depusă în contul R044TREZ65721G330800XXXX

• Va fi editat un catalog și fiecare participant va primi un exemplar.

Atenție. Nerespectarea cerințelor, de mai sus, duce la excluderea din concurs.

• Contact: tel 0235421691; 0335404746; 0741065208

              Bârlad,                                                                                Director,

           20. 03. 2020                                                                  dr. Mircea Mamalaucă