Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 25/05/2024

Scroll to top

Top

Apel la memorie @ Timişoara

Apel la memorie @ Timişoara
Nistor Laurențiu

În 29 martie 2024, vă aștept în Timișoara, Galeria Helios, Piața Victoriei, Nr. 6

Expoziția personală semnată Andreea Rus cu titlul “Apel la memorie” (Omagiu sfinților închisorilor comuniste)

În perioada 29 martie- 12 aprilie 2024 vă invităm să vizitați expoziția personală semnată Andreea Rus, cu titlul “Apel la memorie” (Omagiu sfinților închisorilor comuniste) la Galeria Helios, Piața Victoriei, Nr. 6, Timișoara.

În data de 29 martie 2024, după ora 11, galeria este deschisă publicului în timpul panotării expoziției, cu un altfel de vernisaj, o interacțiune public- artist pe parcursul procesului de panotare, activitate care rămâne de obicei în “culisele” pregătirii unei expoziții. Drept urmare, vă invităm ca vineri, 29 martie 2024, după ora 11, să devenim parte a acestui proces, solicitant și personal pentru un artist.

În perioada comunismului, în România au fost privați de libertate mulți oameni în închisorile comuniste, printre ei mari personalități ale poporului român au suferit în aceste temnițe, nedorind să renunțe la valorile culturale și morale în care credeau. Supraviețuirea din această grea încercare a depins de foarte multe ori de puterea credinței fiecăruia dintre ei. Părintele Justin Pârvu spune „în închisoare am fost privați de drepturile creștinești, dar am câștigat raiul lăuntric” .(…) Eroi ai neamului nostru, acești chinuiți ai sorții, au “conferit un sens suferinței și morții”. (text preluat din catalogul Andreea Rus- Omagiu sfinților închisorilor comuniste) “Viața își păstrează sensul în orice condiții” consideră Viktor Frankl. Vă invităm să vizitați această expoziție în care suferința, căutarea sensului existențial și puterea sacrificiului pun în valoare frumusețea sufletului omenesc care caută calea spre lumină.

Expoziția vine în continuarea conceptului personal semnat Andreea Rus, denumit “Neo- Sacro- Expresionism” în care salvarea individului și orientarea “întru sacru”, a fost și poate fi izbăvitoare în arealul românesc.