Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | ianuarie 26, 2023

Scroll to top

Top

Baloescu Călin

Nistor Laurențiu
Baloescu Calin
Baloescu Călin
Adresa: Bd. Eroilor de la Tisa, nr. 10-12, sc.C, ap.6, Timişoara – România
Tel: +40356.425.456, +40720.277.855
e-mail: calin.beloescu@yahoo.com

Lui David

Lui David

Prezentare Demers Artistic

Un principiu care traverseaza productia artistica a autorului, este acela al legaturii dintre istoria personala si subiectul lucrarii.
„Bucatile de viata”,evenimentele cu incarcatura afectiva deosebita,cu o „aura magica”,imaginile fotografice realizate in diverse imprejurari,constituie puncte de pornire si devin substanta a lucrarilor.
Un concept specific autorului este acela al „imaginilor cheie”.E imaginea unei realitati „cosmicizate”,a unei metafizici a realului.Privind-o,realizam ca dincolo de figurativul ei explicit,exista altceva.E calea prin care privitorul se poate intalni in mod personal,prin propriul imaginar,cu subiectul propus,cu ceva din lumea autorului.
Calin Beloescu opteaza pentru intaietatea imaginii in fata tehnicii.Sau,pentru ceea ce are de spus si nu pentru un fel anume de a o spune.
Ar mai fi de adaugat faptul ca artistul,de o formatie clasica,inoata impotriva curentelor actuale din arta plastica.E,prin iubirea de frumusete si armonie,mai aproape de lumea cinematografiei,a muzicii sau a dansului.

website link: http://uapt.cjtimis.ro/membri/cbeloescu,