Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | ianuarie 27, 2023

Scroll to top

Top

Bandalac Olimpiu

Nistor Laurențiu

 

BANDALAC OLIMPIU
Bandalac Olimpiu
Adresa: B-dul Ghica Tei, Nr.91, Bl.T32, Ap.29, București – România
Tel: +4021-614.828, +40722-614828
e-mail: bandalac@yahoo.com

web: ,

OlimpiuBandalac_Lycantropus_1999_Performance

Lycantropus_1999_Performance

Prezentare Demers Artistic

Atelierul unui artist este mereu împreună cu el (cu artistul), indiferent de spațiul fizic în care este plasat. Această afirmație se referă mai degrabă la dimensiunile (liliputane) ale atelierului meu, ce m-a făcut privesc în jur dintr-un unghi neconvențional, căutând soluții și zone insolite pentru lucrările mele. Computerul îmi oferă posibilitatea de a căuta propriile mele mijloace de expresie. Ultimii ani au adus o schimbare – de asemenea – în arta mea: registrul creației este orientat spre introspecție, o analiză mai accentuată a relației cu propriul “eu” și cu lumea.
Discursul meu privește, din 2000-2001, aspecte personale ale existenței.
M-am concentrat asupra experiențelor ascunse, pe care nu le-am analizat prea atent până acum, de exemplu relația mea cu computerul, o relație care se stabilește între un artist și mijloacele sale, în contextul acestei agresiuni continue de imagini procesate digital, care pervertește contactul cu natura. În atelier, contactul cu propriile trăiri se schimbă, totul se modifică în interior. Mai mult decât atât, am căutat să înțeleg mai mult în ceea ce privește relația dintre sexe: ceea ce se întâmplă la un anumit moment al vieții între bărbat și femeie, coborând în zona „viselor”, începând un discurs destul de personalizat și dificil, pe care nu l-am afișat / expus prea mult până acum. Schimbarea a fost determinată de un mediu ostil, dar aceasta nu este legată de ostilitate socială. Am observat că în viața mea totul mă împiedică de la a fi un artist, iar acesta este un mod de apărare pentru mine, de a ține ascuns un segment din existența mea de artist – pe care îl analizez în singurătate și obscuritate. Am avut și o serie de revelații legate de marile capodopere de artă și la muzee, și acest lucru m-a făcut să reflectez asupra sensurilor artei.
Am încercat să reflectez la acestea, la transformările în timp și toată această alternanță m-a făcut să înțeleg că există destul de puține lucruri esențiale despre care ar trebui să ne pese: sensul existenței umane, cum evoluează omul, în ce măsură natura și mediu îl transformă, relația cu ceilalți, relația cu divinitatea. Ce fac eu acum este să selectez atent aceste lucruri, trăiri – pe care le-am adus la lumină cu greu – și le transpus în artă.

Olimpiu Bandalac

website link: ,