Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 29/11/2023

Scroll to top

Top

Caractere @ Timişoara - UAP

Caractere @ Timişoara
Doctor

Vă invităm la expoziția Caractere a artiștilor Gabriela, Sabin și Ana Sabina Drinceanu, care abordează sculptura, fotografia experimentală și arta grafică.

„Dacă omul, eliberat din propriile încorsetări, este principala temă a expoziției Gabrielei, Ana Sabinei și a lui Sabin Drinceanu, din aceasta observăm că se ramifică o serie de aspecte pe care doar unii artiști, experimentați şi dedicați propriilor căutări le pot mânui cu atât de multă siguranţă: spontaneitatea şi ludicul.” – Fragment din textul de sală, scris de curatorul Maria Bilaşevschi.

„Expoziția Caractere a artiștilor Drinceanu ne introduce într-un univers creativ ce se axează în cadrul acestei serii pe un element al antropicului, însuși corpul uman. Trupul, înțeles la o primă considerare drept învelișul lumesc al unui sine spiritual, este ilustrat drept caracterul definitoriu al unor personaje, ce în egală măsură își dezvăluie, dar care și ascund mici indicii ale individualității în simboluri înserate în cadrul lucrărilor de față.” – Fragment din textul de sală, scris de co-curatorul Gabriela Robeci.

Vernisajul este joi, 16 noiembrie, ora 18:00, la Galeria Brăteanu, din Timișoara. Expoziția rămâne pe simeze pâna în data de 6 decembrie.