Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 24/06/2024

Scroll to top

Top

Centaur @ Tulcea

Centaur @ Tulcea
Doctor

𝑽𝒊𝒏𝒆𝒓𝒊, 15 𝒔𝒆𝒑𝒕𝒆𝒎𝒃𝒓𝒊𝒆 2023, 𝒗𝒂̆ 𝒂𝒔̦𝒕𝒆𝒑𝒕𝒂̆𝒎 𝒍𝒂 𝑪𝒂𝒔𝒂 𝑨𝒗𝒓𝒂𝒎𝒊𝒅𝒆, 𝒊̂𝒏𝒄𝒆𝒑𝒂̂𝒏𝒅 𝒄𝒖 𝒐𝒓𝒂 13:00, 𝒍𝒂 𝒅𝒆𝒔𝒄𝒉𝒊𝒅𝒆𝒓𝒆𝒂 𝑬𝒙𝒑𝒆𝒓𝒊𝒎𝒆𝒏𝒕𝒖𝒍𝒖𝒊 𝑽𝒊𝒛𝒖𝒂𝒍 „𝑪𝒆𝒏𝒕𝒂𝒖𝒓”.

Iată ce ne-a comunicat Iulia Mihalcea curatoarea acestui demers artistic:
„Prin Proiectul Cultural „CENTAUR” dorim să oferim o revelatoare experiență multimedia a legăturii dintre om și natură, prin imaginea relației dintre om și cal. Companion și extensie a gândurilor și acțiunilor umane calul constituie un simbol cultural complex provenind din dimensiunea sa empatică și cvasiomniprezentă în activitățile umane, până de curând. Și ca o singură dovadă a acestei legături, ritmul bătăilor inimii omului coincide cu ritmul galopului.

La nivel cultural, calul își păstrează puterea de simbol al nobleței și devotamentului,
fiind prezent în manifestările ele însele simbolice și oficiale și, deși retras dintr-o primă linie a vizibilității la nivel social, el rămâne la fel de prezent în societățile mai apropiate de cele tradiționale.

Domeniul de abordare fiind extrem de vast, ne-am limitat la abordarea esențială a relației dintre om și cal, ea înseși ca simbol al armoniei de care lumea contemporană are atâta nevoie.

Proiectul Cultural „CENTAUR” debutează cu Expoziția de pictură și grafică a artiștilor plastici Bulacu Aurel, Gheorghe Caruțiu, Iulia Mihalcea, Florin Stoiciu și Ion Tițoiu.
Secțiunea de instalație de artă, fotografie, muzică, film, poezie și performance, pe Sebastian Burneci, Mihai Girip, Cătălin Lăzăroiu, Iulia Mihalcea și pe coregraful Daniel Pop.
Proiectul Cultural „CENTAUR” va fi găzduit în perioada 15 septembrie – 3 octombrie 2023 de Casa Avramide Tulcea (ICEM), iar evenimentul va continua la ICR București, din octombrie 2023.

Din programul vernisajului: recital susținut de Sebastian Burneci – trompetă și performance de coregraful Daniel Pop.

Eveniment organizat de Asociația Culturală FAAD.
Parteneri: Consiliul Județean Tulcea, Radio România Constanța și Radio România Cultural. Vă așteptăm, cu drag!