Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 04/12/2023

Scroll to top

Top

„Coronavirus” – RĂUL NEPREVĂZUT @ Online Italia - UAP

Nistor Laurențiu

Bari, ITALIA: Participare românească la expoziția virtuală „Coronavirus” – RĂUL NEPREVĂZUT


Bari, ITALIA: Participare românească  la expoziția virtuală „Coronavirus” – RĂUL NEPREVĂZUT

Comunicat de presă:

Galeria de artă „CLUB delle IDEE” , Bari, ITALIA, organizează expoziția virtuală  „Coronavirus” – RĂUL NEPREVĂZUT.  Datorită situației actuale pe plan mondial expoziția are loc în mediul online. Expoziția își dorește să fie o contribuție sinceră a solidarității, deoarece artiștii au fost întotdeauna atenți și sensibili la tot ce este în jurul lor prin transferul emoțiilor, sentimentelor, anxietăților în creațiile lor, a fricii, bucuriei,  durerii; ei contribuie astfel la mărturia dramei care afectează întreaga lume în această perioadă, prin arta lor.  Concepția și curatoriatul: Galeria de artă „CLUB delle IDEE” (galleriaclubdelleidee@virgilio.it), asociație culturală non-profit, Președinte Marisa Mola. Marisa Mola este o cunoscută artistă profesionistă din Italia. Pictor, profesor de desen și istoria  artei, licențiată în arte vizuale și pictură a Academiei de Arte Plastice  din Bari, Președinte și membru fondator al Asociației artistice, culturale, sociale, științifice numit Club Delle Idee. A fost și continuă să fie cu succes protagonista a numeroase expoziții personale și de grup  atât în ​​Italia cât și în străinătate, cărora li se adaugă numeroase  premii de-a lungul carierei. Marisa Mola este de asemenea cântăreață (aka MOLÁ, interpret și compozitor),  cariera sa artistică fiind o fuziune între artă, muzică și modă.Pentru a mulțumi tuturor artiștilor participanți selectați, a fost creat un afiș cu toate numele artiștilor, precum și un videoclip cu toate lucrările selectate și cu lista alfabetică a numelor artiștilor. Participarea a fost gratuită.

Participarea a fost extrem de numeroasă, iar organizatorii au selectat un număr de 68 de artiști vizuali din 13 țări: Algeria, Arabia Saudită, Austria,  Benin, China,  Egipt, Franța, Italia, Olanda, România, Spania, SUA, Ucraina. Selecția  participanților s-a încheiat pe 30 aprilie 2020, la miezul nopții. Cei 6 artiști români selectați sunt membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din România, dintre care un membru al filialei Pictură București și 5 membri AFAPRR: Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România.

Artiștii români în ordine alfabetică și lucrările lor selectate:

Rescriere genetică”, ulei pe pânză, 60×60 cm, 2020. Autor: Otilia Irina Anastase, membru stagiar AFAPRR: Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România.

Abis”, tehnică mixtă pe pânză, 45×20 cm, 2020. Autor: Irina Florescu, membru titular Filiala Pictură București, membru în Consiliul Director al filialei, din 2016 președinte VISARTA- Societate de gestiune colectivă a drepturilor de autor în domeniul artelor vizuale.

Teama„, acrilice pe carton, 33,5×23,5 cm, 2020. Autor: Claudiu Victor Gheorghiu, membru titular AFAPRR: Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România, consilier media și al CD al AFAPRR, membru în Consiliul Director al VISARTA- Societate de gestiune colectivă a drepturilor de autor în domeniul artelor vizuale, în subsidiar jurnalist cultural.

 “ Doctorul ciumei”, artă digitală, 50×40 cm, 2020. Autor: Cristian Olteanu, membru titular AFAPRR: Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România, președinte al AFAPRR în perioada 2014-2018, membru în Consiliul Director al AFAPRR ulterior, membru VISARTA- Societate de gestiune colectivă a drepturilor de autor în domeniul artelor vizuale.

Masca încarnată„, acrilice pe pânză, 40×40 cm, 2020. Autor: dr. Irina Sava, membru titular AFAPRR: Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România, președinte al AFAPRR din 2018, membru VISARTA- Societate de gestiune colectivă a drepturilor de autor în domeniul artelor vizuale.

Fără virus„, ulei pe pânză, 80×80 cm, 2020. Autor: Marlena Tarcavu,  membru stagiar AFAPRR: Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România, membru VISARTA- Societate de gestiune colectivă a drepturilor de autor în domeniul artelor vizuale.

Text și prezentare: Claudiu Victor Gheorghiu©, 4 mai 2020

Notă: fotografiile reprezintă afișul expoziției, sigla galeriei „CLUB delle IDEE”, cele 6 lucrări ale artiștilor români selectați. Comunicatul de presă integral și prezentarea pe larg  a artiștilor români selectați se pot citi pe paginile web ale Uniunii Artiștilor Plastici din România și AFAPRR: Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România.

Lucrările celor 68 de artiști selectați din 13 țări le puteți viziona aici:

“CORONAVIRUS”IL MALE INASPETTATOEsposizione virtualeIdeazione e cura: Galleria “CLUB delle iDEE”(Associazione…

Publicată de Insieme Virtualmente pe Sâmbătă, 2 mai 2020

Pandemia 2020: 68 de artiști din toată lumea sub semnul emoției și solidarității. Un film cu lucrările celor 68 de artiști selectați din 13 țări, concepția: Galeria de artă „CLUB delle IDEE”,  asociație culturală non-profit, Președinte Marisa Mola.

PANDEMIA 2020: L'ARTE DI 68 ARTISTI DA TUTTO IL MONDO IN SEGNO DI COMMOZIONE E SOLIDARIETÁ“CORONAVIRUS”IL MALE INASPETTATOEsposizione virtualeIdeazione e cura: Galleria “CLUB delle iDEE”(Associazione culturale no profit – Presidente: Marisa Mola)Contatti:galleriaclubdelleidee@virgilio.itCell. 3385966934(Formato video adatto per YouTube)

Publicată de Insieme Virtualmente pe Luni, 4 mai 2020