Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | decembrie 8, 2022

Scroll to top

Top

Coruţ Gabriela

Nistor Laurențiu
CORUT_GABRIELA
Coruţ Gabriela
Adresa: Str. Tomis nr. 10, bl. C5, sc. 2, ap. 24, sect. 3 – Bucureşti – România
Tel: +40216.474.627, +40724.285.062
e-mail: gabriela.corut@yahoo.com
web: ,

Portret - Portrait - tehnică mixtă - mixed teh.. - 65 x 55 x 30 cm.

Portret-tehnică-mixtă-65-x-55-x-30-cm.

Prezentare Demers Artistic

“Tratând, inevitabil, costumul ca pe un manifest social, ca pe un complex, sofisticat, act de comunicare, autoarea cercetării plastice şi teoretice pune în evidenţă motivaţiile care dezvoltă unul sau altul dintre traseele costumării, de la strictul simbolism al celor mai
vechi forme de vestmânt (…) la strategiile de ierarhizare socială, (…), la afirmarea diferenţierii şi afirmării autonomiei personale, de la vestmântul cu semnificaţii precise, (…) la modă, de la gravitatea asumării mesajului transmis la frivolitate. Demersul lucrărilor Gabrielei Caraman Coruţ aduce în discuţie relaţia dintre funcţia semnului în instaurarea oricăror coduri şi acel semn cu totul special care este semnul antropomorf.
Golul funcţionează fie ca un vid, fie ca un gol matriceal, fie ca un joc de-a ascunsul şi de-a exhibiţia, de fiecare dată fiind vorba de o referinţă culturală, aşa incât, expoziţia aruncă în joc mult mai multe teme de meditaţie decât pare la o primă vedere.
Am spune că aşa restrâns şi analizând câteva dintre sintagmele costumului de fapt, ne aflăm în faţa unui discurs despre frumuseţe.” (Prof. Univ. Dr. Alexandra Titu, comentariu la vernisaj Mogoşoaia, 2010)
“În expresia plastică a imaginii trupului învestmântat: de la formă la conţinut, moda “gol”-urilor şi a “plin”-urilor trece mai întâi printr-o decodificare plastică a imaginii – raportul “gol-plin” putând fi considerat “un cod”, o metodă plastică de analiză ce se prezintă ca o “cheie” in procesul de comunicare vizuală.”
(G.C.Coruţ, “Gol-ul şi Plin-ul : o interpretare plastică în modă”)

website link ,