Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | decembrie 9, 2022

Scroll to top

Top

Csatlos Levente

Nistor Laurențiu
portret CSATLOS LEVENTE
Csatlos Levente
Adresa: Str. Revoluţiei 23/2, Tg.Mures, Mureș – România
Tel: +40
e-mail:

web: ,

Visul - 90x90 cm - acril-pânză The dream - 90x90 cm - acrylic-canvas

Visul – 90×90-cm. acril pe pânză

Prezentare Demers Artistic
Atmosfera lucrărilor mele s-a schimbat, pictura mea a devenit spontană şi abia acum cu adevărat îndrăzneaţă.
În formele cromatice ce plutesc în fundal, se alătura nonconflictual culori puternice, creeind legăturile liniilor ce se întrepătrund şi se intersectează.
Jocul inconstient devine spatiul tranzitional al formelor figurative (şi nu numai) in modelarea de tip arhaic, denivelările şi cocoaşele pânzei se alatura contratransferului altor lumi adunate in ochi de simtire.
Motivele incipiente se întrepătrund şi se dizolvă unele în altele. Sunt opere abstracte acestea, cu rol clar, deoarece şi pata albă contracarând coloristica îndrăzneaţă creează o imagine în sine.
De-ar trebui să-mi definesc arta, n-aş putea-o caracteriza cu „ismul” niciunui curent. Mesajul picturilor mele este mult mai mult decât poate sa cuprindea o categorie de simboluri.
Liniile mele puternice sunt întotdeauna compactul amintirilor adunate şi tensiunea sentimentelor subiective, insa opus subiectivismului meu mă văd mai degrabă un artist intuitiv, consider pânza în primul rând o suprafaţă pe care redau cu simţire autentica echivalentul improvizaţiei plastice.

website link: