Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 14/04/2024

Scroll to top

Top

Despre pictura murală cu Ionuț Popescu @ Timişoara

Nistor Laurențiu

Comunicat de presă – 10.11.2022

Klandestino

,,Unde te poate duce tehnologia astăzi – unde ai vrea să evadezi? Poate că detașarea de care ai nevoie se află la un click distanță – fugi de cotidianul apăsator, și pășește clandestin în lumea creată de tine.” Iată invitația pe care ne-o face Ionuț Popescu prin creația sa.

Pictură murală, arta la zid, pictură pe perete, grafitti… Dacă sunteți pasionați de ilustrație și de pictura de mari dimensuni și doriți să aflați informații noi, sunteți invitați la o întâlnire cu artistul Ionuț Popescu care creează în prezent o nouă pictură murală în Timișoara. Întâlnirea va avea loc joi 10 noiembrie de la ora 16 în parcarea magazinului Lidl de pe strada Simion Bărnuțiu din Timișoara.

Veți avea ocazia să-i descoperiți lucrarea Klandestino care a fost câștigătoarea competiției Human Technology Street Art Challenge by George.

Ionuț Popescu este artist vizual, trăiește și lucrează în București. A absolvit secția grafică la Academia de Arte ”Nicolae Grigorescu” din București și este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România. Folosește în creația sa tehnici de abordare clasică (peniță / pensulă / acuarelă / cărbune – desen), dar și arta digitală, deseori mixând ambele tehnici. Creează ilustrații, benzi desenate, grafică, storyboard-uri, picturi și graffiti. Aveți ocazia să-l întâlniți în Timișoara și să descoperiți mai multe despre arta lui.

Pictura murală Klandestino este un nou proiect al Asociației Amural, implementat în Timișoara de artouching, cu sprijinul BCR.

Pentru că ne-am propus să aducem Arta în comunitate ne dorim să facilităm întâlnirea între creatori și publicul din Timișoara și de aceea vă invităm la o nouă discuție creativă, de data aceasta în spațiul public, lângă pictura murală care se dezvoltă în aceste zile. Participarea este gratuită.

Proiectul Arta în comunitate este organizat de Uniunea Artiștilor Plastici Filiala Timișoara în parteneriat cu studioul artouching.

Proiectul este finanțat prin Fondul pentru un viitor mai bun în comunităţi Timişoara.
Fondul pentru un viitor mai bun în comunităţi este un program coordonat la nivel național de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România – FFCR, finanțat de Lidl Romania și implementat la nivel local de Fundaţia Comunitară Timişoara. 

Puteți urmări dezvoltarea proiectului pe paginile de social media

Facebook:

Arta în comunitate: https://www.facebook.com/Artaincomunitate/

Instagram: arta_in_comunitate

Alte informații: 0747618136 – Livia Mateiaș