Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 09/12/2023

Scroll to top

Top

DIPLOMA 2020 @ UNAgaleria - UAP

Nistor Laurențiu

În perioada  2 octombrie – 11 octombrie 2020, UNAgaleria vă invită să vedeți proiectele absolvenților universităților de artă din țară, în cadrul festivalului

DIPLOMA 2020

Ajuns la cea de-a șaptea ediție, festivalul se va desfășura în spațiile UNAgaleria și SENAT din cadrul Combinatului Fondului Plastic.  

Vizitatorii vor avea ocazia să admire peste 90 de lucrări ale absolvenților din promoția 2020 a facultăților vocațional-creative din București, Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Baia-Mare și Oradea. Proiectele expuse au fost selectate de boardul creativ DIPLOMA din peste 380 de lucrări de diplomă înscrise în secțiunile de arhitectură, arte și design. Expoziția de anul acesta reunește o colecție de lucrări de diplomă remarcabile, finalizate în perioada izolării și susținute în mediul online, într-un proces atipic de lucru atât pentru studenți, cât și pentru instituțiile de învățământ.

DIPLOMA 2020 prezintă lucrări semnate de absolvenți ai facultăților vocațional-creative din România, arte vizuale, arte decorative, arhitectură și design, selectate de către un board creativ, care reunește în acest an peste 50 de seniori în domenii creative, profesioniști activi și dedicați ariei lor.

Festivalul DIPLOMA reprezintă contextul ideal pentru publicul larg de a descoperi noua generație de artiști și creativi din România înainte ca aceștia să devină celebri. Evenimentul continuă astfel tradiția de a identifica și promova potențialul artistic de care noile generații dau dovadă. În plus, este o oportunitate pentru creativi de a avea un prim contact cu piața de artă și cu mediul profesional la care aspiră.

Eveniment organizat de Fundația The Institute în parteneriat cu Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural Expo Arte.

Designul expoziției este semnat și anul acesta de Attila Kim Architects.  

Festivalul face parte din circuitul Noaptea Albă a Galeriilor – NAG.

Ambele spații sunt incluse în circuitul Noaptea Albă a Galeriilor – NAG, astfel că, pe 3 și 4 octombrie, programul se prelungește până la ora 00:00, atât la Combinatul Fondului Plastic, cât și în spațiul Qreator by IQOS.

Intrarea este gratuită în cele două destinații ale festivalului. Pentru Combinatul Fondului Plastic, vizitatorii sunt încurajați să-și rezerve locul în avans, în platforma OVE

Expoziția DIPLOMA 2020 poate fi vizitată de luni până vineri în intervalul 12:00-22:00, iar în weekend între orele 10:00-22:00. Accesul la Combinatul Fondului Plastic se face pentru un număr restricționat de persoane în acord cu măsurile de siguranță necesare în contextul actual. The Future of Fashion | DIPLOMA 2020 își așteaptă publicul în perioada 3-11 octombrie, în intervalul 10:00-20:00. Intrarea la Qreator by IQOS este permisă exclusiv celor peste 18 ani și doar pentru 40 de persoane simultan.

Anul acesta, DIPLOMA are și o variantă online, tot conținutul festivalului putând fi explorat și printr-o hartă digitală interactivă, disponibilă în curând aici. Designul grafic al hărții este semnat de Radu Manelici + Sebastian Pren.


DIPLOMA 2020 ține cont de toate reglementările în vigoare la momentul desfășurării, pentru a garanta siguranța publicului. Alegerea spațiilor a ținut cont de contextul actual, ansamblul de clădiri din cadrul Combinatului Fondului Plastic asigurând o suprafață mare de spații exterioare și condiții de distanțare socială.


Parteneri DIPLOMA 2020
Un proiect: The Institute
Inspirat de: UniCredit Bank
Partener: IQOS România, Urban Monkey, ASAP
Susținut de: ABSOLUT, Almalux Lighting, Liliac, REGINA MARIA – Rețeaua Privată de Sănătate
În parteneriat cu: Primăria Municipiului București prin Expo Arte
Proiect co-finanțat de: Administrația Fondului Național Cultural
Parteneri instituționali: Combinatul Fondului Plastic, Muzeul Național de Artă al României, Universitatea Nationala de Arte Bucuresti, Uniunea Artiștilor Plastici din România
Parteneri media strategici: Rock FM, Radio România Cultural
Parteneri media: ArtEncounters, Designist.ro, FEEDER.ro, GLAMOUR Romania, IAGAContemporaryArt, Igloo media, IQads, Modernism Punct Ro, Molecule F, Munteanu, RFI Romania, Revista Atelierul, Şapte Seri, V fair, Revista Zeppelin, Zile și Nopți România
Design Expoziție: Attila Kim Architects
Concept comunicare: Gavrila&Asociatii
Furnizori oficiali: 360Revolution, Kaustik
Partener de monitorizare: mediaTRUST România  

UNAgaleria
Combinatul Fondului Plastic

Str. Băiculești nr.29, sector 1

București
unagaleria@gmail.com 
Tel: +40 731008127