Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | august 9, 2022

Scroll to top

Top

Furtea Niculescu Maria

Administrator
FURTEA NICULESCU MARIA
Furtea Niculescu Maria
Adresa: Str. Ciutaci Nr.255 Domneşti Ilfov – România
Tel: +40217.252.700, +40744.662.700
e-mail: pusa.furtea@yahoo.com

Harpa-The harp- ulei-pânză - oil-canvas 100x100 cm.

Harpa – ulei-pânză – 100×100 cm.

Prezentare Demers Artistic

Arta mea s-a nascut din admiratia pentru arta pictorului Pierre Bonnard, a lui Vuillard si a Artei 1900 denumita Art Nouveau . A fost rezultatul intalnirii in perceptia mea a doua curente artistice : cea a gruparii NABIS si cea a artei anilor 1900.
In acest spirit s-a nascut proiectul “Copilarie” la care am lucrat in perioada 2004-2007, proiect ce s-a finalizat cu 12 lucrari de mari dimensiuni cu personaje copii, reunite intr-o expozitie personala in mai 2oo7.
In lucrarile mele am abordat teme de pictura abstracta cu acelasi interes cu care am pictat naturi statice , peisaje, nuduri, portrete si decoratiuni. Ca pictura de decoratiuni gradini cu trandafiri, portrete de copaci infloriti (magnolii, liliac), campuri cu flori si paduri inspirate din pictura Art Nouveau si din stilul picturii NABIS.
In ultima perioada sant fascinata de pictura abstracta si incerc teoria divizionismului in arta abstracta , optica si cromatica fiind vechi preocupari de ale mele si tocmai de aceea urmatoarele doua proiecte sant in stil pointilist : tema “Marea” cu patru lucrari de mari dimensiuni si tema “Semne si simboluri” compusa din 12 lucrari-semne , la care lucrez in prezent.

Maria Niculescu – Furtea

website link www.pictura-furtea.ro,