Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 24/06/2024

Scroll to top

Top

Gala ROCAT – XXI @ București

Gala ROCAT – XXI @ București
Nistor Laurențiu
Pe 11 aprilie, ora 19.00, Galeria Alexandra’s va invita la a 21-a Gala ROCAT. Vor expune, pe simezele galeriei, Romeo Marius Burcea, ca reprezentant al picturii, Constantin Sinescu ca reprezentant al sculpturii si Liviu Balac, un expert al iconografiei.
Romeo Marius Burcea este intruchiparea modestiei, cererea unui simplu CV il copleseste. In fapt, cel ce semneaza cu pseudonimul ROMENNO este un bucurestean get-beget, nascut in 1971, absolvent al Liceului de Arta “Nicolae Tonitza”. A participat la expozitia de grup “Temeiuri”, din 2014, cu tema “Arborele Vietii”, la expozitia de grup din galeria “Elite Prof Art” (2015) si la mai multe expozitii de grup organizate de “Aria Management” in perioada 2016 – 2017. “Nu-mi stiu cronicile facute pe tema lucrarilor mele”, isi incheie el prezentarea.

Născut la Iaşi, absolvent al Scolii de Arte Plastice, membru UAP din 1994, participant la numeroase tabere de creatie nationale si internationale, membru de Onoare al Asociatiei Romane de Arta, Constantin Sinescu este un artist complex, cu lucrari in colectii din tara si din strainatate (Franta, Italia, Olanda, Canada, Germania, Austria, Elvetia, S.U.A., Japonia, Brazilia). Este autorul a trei lucrari monumentale (la Scoala de Aviatie Boboc-Buzau; la Mina Slanic-Prahova; la Colonesti-Olt) si detine o pleiada de premii si medalii obtinute la Bucuresti, Barlad, Buzau si Edinet.

Nascut in Tulcea, in 1963, Liviu Balac invata sa picteze singur si apoi datorita talentului si calitatii lucrarilor sale, este angajat intr-o cooperativa, in care se pictau icoane. Acolo invata meseria de iconar, pe care o va aprofunda de-a lungul vietii. Devine membru al Cenaclului satiric “Haz” in 1982 si expune lucrari de grafica satirica, alaturi de ceilalti membri. Dupa Revolutie infiinteaza el insusi un alt Cenaclu, denumit “Spin” si continua sa expuna in orasul natal, alaturi de ceilalti membri.

ROCAT înseamnă Romanian Century Art Tour și denumește un proiect cultural al Galeriei Alexandra’s, ce se derulează în perioada 2018-2019, dedicat Centenarului României Moderne.

Promovăm pictori, sculptori, graficieni, scriitori, poeți, muzicieni, fotografi, cineaști, colecționari, bijutieri și fashion designeri pentru a arăta românilor că au conaționali cu care se pot mândri iar străinilor ca evoluăm ca țară europeană fără să ne pierdem filonul de spiritualitate românească. Evenimentele ROCAT au loc în Galeria Alexandra’s în prezența a 50-100 de persoane care discuta cu artiștii, asculta muzică, admiră exponatele din galerie. Cu ocazia Galei ROCAT vom lansa și programul de fidelizare Alexandra’s, prin care se vor putea achiziționa, cu plata în rate, obiecte de artă în valoare de până la 5.000 de euro. Evenimentul este susținut de partenerul nostru tradițional AQUA Carpatica, dar și de vinurile Kvint . Tipul evenimentului: cocktail
Dresscode: elegant/casual
VIP & press: da