Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 23/07/2024

Scroll to top

Top

Gentle is the Night, Soul is the Garden @ Bucureşti

Gentle is the Night, Soul is the Garden @ Bucureşti
Nistor Laurențiu

Scemtovici & Benowitz Gallery are plăcerea de a vă invita la vernisajul expoziției Gentle is the Night, Soul is the Garden a artistei Diana Oțetvineri, 5 iulie, la ora 18:00, strada J.L. Calderon, nr 34.

Cu o intensă activitate artistică și pedagogică, Diana Oțet revine pentru a doua oară pe simezele galeriei Scemtovici & Benowitz. Grafică colorată de dimensiuni mai mici realizate pe placaj de lemn și pânze mari pictate în culori de ulei, lucrările create în perioada 2019 – 2024 (cele mai multe dintre ele inedite) sunt reunite sub titlul Gentle is the Night, Soul is the Garden.

Iată cum descrie curatoarea expoziției, Raluca Ilaria Demetrescu, demersul creativ al Dianei Oțet:

„Operele expuse, grafică colorată de dimensiuni mai mici realizate pe placaj de lemn și pânze mari pictate în culori de ulei, se articulează tematic pe anumite preocupări ale artistei, oferind o privire în universul său personal: grădina, cadrul intim și familiar în care sunt incluse portrete, alcătuiri mic zoologice și peisaje nocturne. Fiecare serie aduce în prim-plan detalii care sugerează stări de meditație și introspecție, iar subiectele pe care Diana Oțet le folosește în practica sa artistică sunt atemporale, aparent neînsemnate întâlniri: noaptea și bunătatea ei, peisaje interioare în cadrul casei, peisaje și detalii din natură, elemente recompuse din lumea necuvântătoarelor. Iar toate acestea, chiar dacă atemporale, se regăsesc în actuala noastră realitate, recognoscibile prin elementele de vestimentație, felul de a fi al părului, aspect fizic al personajelor, cât și prin abordarea formală și cromatică.

Diana Oțet pune în scenă spații poetic-narative, adevărate poeme vizuale, meditează pe tema cotidianului intim și personal, iar reprezentările sale pline de tandrețe transfigurează printr-o pensulație simplă și curată, imediatitatea universului apropiat pe care îl trăiește cu liniște și calm, totul măsurându-se cu o unitate de măsură ce poate fi citită în întinderea îmbrățișării băiețelului ei. […]”

mail: contact@sbgallery.art
tel: 0734 364 886
adresa: Jean-Louis Calderon 34, sector 2, București

Dedicați artei contemporane,
Echipa Scemtovici & Benowitz
www.sbgallery.art