Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | decembrie 9, 2022

Scroll to top

Top

Ghit Mihaela Paula

Ghit Mihaela Paula
Nistor Laurențiu
Ghit Mihaela
Ghit Mihaela Paula
Adresa: B-dul Republicii, nr. 22/25, Baia Mare, jud. Maramures, România
Tel: +40740 087 322
e-mail: mihaelaghit@yahoo.com
web:

foto tablou site

MELANCOLIE, 70 x 50 cm, tehnica mixa, u/p și colaj

Prezentare Demers Artistic

Pictura, spunea Delacroix, nu este decât o punte aruncată între spiritul pictorului și cel al privitorului, în fond comunicarea se realizează datorită unei legături de ordin psihic, ce are ca bază opera de artă ce poartă amprenta psihicului creatorului și un privitor căruia îi trezeşte anumite sentimente, emoţii, trăiri.
Din acest punct de vedere, actul creator ca experienţă psihologică poate fi abordat sub două aspecte: raportat la relaţia artistului cu sine însuşi și cel privind coeziunea psihică dintre artist prin opera sa și privitor sau receptor.
Între două lumi diferite, cea interioară şi cea înconjurătoare, uneori opuse, pictura autentică facilitează ieşirea spre ceilalţi, spre lume, prin zugrăvirea, până la urmă, a psihicului pictorului prin orice mijloace plastice de realizare a operei: culoare, forme, motive, pensulaţie, interpretare, căutare, compoziţie.
Căci, ce este psihicul, dacă nu o formă specifică de reflectare a realităţii sau structură sufletească proprie unui individ, aşa cum defineşte termenul dicţionarul explicativ uzual?!
Ce este pictura?! Într-un Acum și Aici, în paralel cu universul ştiut și văzut, a cărui complexitate nu o putem cuprinde, se frământă alte universuri, interioare, mai adânci și mai neştiute, căci acestea din urmă o reflectă și pe prima.
Un dans al anotimpurilor, ele se amestecă şi păşesc în afară într-o explozie de Altceva, de Recreat, într-un vals al altor timpuri şi măsuri.
Un om, scrie Van Gogh, poartă în sufletul lui un foc imens şi nimeni nu vine niciodată să se încălzească la el, iar trecătorii nu desluşesc decât un firicel de fum, sus la gura hornului.

website link: ,