Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 16/04/2024

Scroll to top

Top

Holocaust @ Iași

Holocaust @ Iași
Nistor Laurențiu

Expoziția „Holocaust” face parte dintr-un proiect itinerant gândit și înfăptuit de domnul Lucian Nastasã-Kovács, directorul Muzeului de Artã Cluj-Napoca și graficianul Ovidiu Petca, de altfel curatorul expoziției.
Este a patra etapă, după cea găzduită de ICR Budapesta în 2019 precum și cea de la Muzeul Național de Artă al Republicii Moldova din Chișinău, în 2020. O a treia expoziție, cea de la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca s-a desfășurat doar în mediul on-line, dată fiind situația pandemică.
Expoziția este una cu participare internațională – 20 de artiști contemporani din 13 țări (Canada, Israel, Japonia, Mexic, Olanda, Polonia, Portugalia, Puerto Rico, Suedia, Italia, Macedonia, România, Ungaria) și cuprinde 40 de lucrări de grafică alb-negru – gravură și grafică digitală.

Vernisajul va avea loc pe 30 iunie, ora 18 la Muzeul de Artă
din cadrul Palatului Culturii Iași și va fi prefațat de un moment liric – Negru lapte al zorilor, semnat Diana Cozma, actriță și profesoară la Facultatea de Teatru din Cluj Napoca.
Invitați : invitați: Lăcrămioara Stratulat, manager al C.M.N. Moldova” Iași, Petru Bejan, critic de artă, Lucian Nastasã-Kovács director al Muzeului de Artã din Cluj-Napoca, Ovidiu Petca, curator.

Moderator: Mihail Voicu, muzeograf

Expoziția poate fi vizitată în perioada 23 iunie – 18 iulie a.c.