Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | 25/06/2024

Scroll to top

Top

ILUSTRAȚIA DE MODĂ – Dana Simionescu @ Timișoara

ILUSTRAȚIA DE MODĂ – Dana Simionescu @ Timișoara
Nistor Laurențiu

Avem bucuria să găzduim expoziția ILUSTRAȚIA DE MODĂ, ce reprezintă proiectul de cercetare doctorală a artistei Dana Simionescu, coordonat de prof. univ. dr. Adriana Lucaciu.Vernisajul va avea loc joi, 1 iulie 2021, la ora 18:00. Expoziția poate fi vizitată până în 7 iulie 2021, iar pentru a păstra toate normele de siguranță impuse în situația actuală, vizitele se vor face prin programare telefonică la 0740607860.Ilustrația de Modă nu reprezință, așa cum ar părea la prima vedere, doar piesele vestimentare pe care creatorul le propune ca noi trenduri în modă. Ea este, în egală măsură, un document util în descifrarea coordonatelor unei societăți. Moda a oferit de-a lungul timpului o cheie de înțelegere a culturii din care face parte, ilustrația de modă fiind astăzi una din reflexiile cele mai fidele ale societății, ivită din priceperea, talentul și viziunea ilustratorului. Ea însumează un ansamblu complex de atitudini și mentalități care contribuie la modul în care omul contemporan se raportează la lume, în funcție de imaginea personajelor pe care le promovează.
Dana Simionescu ne propune o nouă expresie a siluetei de modă, seducătoare prin alte mijloace decât cele cu care ne-a obișnuit industria modei. Autoarea reinvestește seducția, cu o dimensiune care mizează pe introversie si autocunoaştere. Creativitatea intervine prin procedeul de deformare și stilizare a figurii umane, iar bogăția de linii fluide conturează o personalitate feminină sensibilă, dar curajoasă.
Personajul său expune cu autenticitate atributele feminității, fără falsă pudoare și fără a mai căuta standardele impuse de media. Silueta propusă comunică un mesaj nediscriminator, observând că moda a devenit globală nu doar prin vestimentația pe care o promovează, ci și prin alura și tipul de frumusețe uniformizată, idealizantă ce se vehiculează în imaginile de modă. Acest personaj se impune prin atitudine, ca o reacție față de standardele afirmate de tendințeleprivate de unicitate, afirmând, la polul opus, acceptarea diversității și o nouă tipologie de frumusețe.Dana Simionescu este absolventă de licență și master a Facultății de Arte și Design din Timișoara, specializarea Modă – Design vestimentar, iar în prezent este doctorandă în cadrul Școlii Doctorale de Artă din cadrul UVT.Actualmente, Dana este profesor de pictură și desen la Palatul Copiilor din Timișoara; asistent doctorand la Facultatea de Arte și Design, specializarea Modă-Design vestimentar; predă pictură și desen pentru adulți la Tip Top Club. A realizat numeroase prezentări de modă la nivel local și național, și are experiență în visual merchandising și management.Accesul este gratuit.
Vă așteptăm!