Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | noiembrie 28, 2022

Scroll to top

Top

Dimitrescu Marta

Dimitrescu Marta
Nistor Laurențiu
Marta Dimitrescu
Adresa: Suedia
Tel: + 44 77 9517 4805
Collage

Prezentare Demers Artistic

Colajele Martei Dimitrescu constau din fotografii, desene și resturi de hârtie de diferite forme, acumulate într-un mod haotic. Cu un risc de confuz sau plictisitor privitorul, Marta Dimitrescu cu îndrăzneală experimente cu culori, structura, si design. Cu toate acestea, artistul reușește să adauge în mod conștient toate piesele împreună -emphasizing unele elemente, în timp ce se ascunde parțial altele – și să le dea un concept semnificativ.

Compozitia muncii Dimitrescu este construcția artistului a realității în care trăim. Marta Dimitrescu folosește inspirația și imaginația ei pentru a răspunde la degradarea mediului, ceea ce reprezintă o preocupare extraordinară astăzi. Artistul caută să se trezească simțurile noastre umane. colaje ei, inundată cu metafore, intenționează să conteste percepția noastră asupra realității și fericire. opera artistului conduce privitorul printr-o serioasă de imagini mici, care evoluează într-o imagine mai mare, cu o semnificație mai profundă. Rezultatul este o artă proaspătă și inteligent, cu o idee de inspirație în spatele ei.

Arta Martei Dimitrescu servește ca un avertisment, ea țipă, „Oamenii se trezesc! Conservați resursele noastre naturale! A salva planeta! „Transformarea avertizării întunecat și sumbru într-o formă vizuală se face într-un mod neobișnuit, combinarea bucăți de informații cu un dram de spirit și frumusețe. Capacitatea noastra de a consuma, a devenit o formă de putere. Noi trăim în lumea consumerismului. Iar amploarea globalizării sa extins la un asemenea grad vast pe care-l afectează în prezent întregul Pământ și populație.

Consecințele acțiunilor noastre nu pot fi urmărite, totuși, faptele sunt prezente – aproximativ două treimi din resursele lumii sunt utilizate în sus. Planeta noastră suferă. Marta Dimitrescu este un artist care și-a găsit propria ei limbă ciudată, care îi permite să-și exprime îngrijorările ei și să crească gradul de conștientizare a acestei probleme prin intermediul artei contemporane.

Doneliya Deneva, Universitatea Georgetown Washington, D.C. Statele Unite ale Americii

website link: www.artoteque.com