Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | ianuarie 27, 2023

Scroll to top

Top

Mazerrschi Sergiu Georgian

Nistor Laurențiu
MAZERRSCHI_SERGIU_GEORGIAN
Mazerrschi Sergiu Georgian
Adresa: Str. Depoului, nr.82/A/1, Bacău – România
Tel: +40728.233.582
e-mail: georgian01@yahoo.com

Din port în rai -  From Haven to heven - acrilic-pânză - acryl-canvas - 85 x 115 cm.

Din port în rai – acrilic-pânză – 85 x 115 cm.

Prezentare Demers Artistic

În primele etape ale inițierii plastice, Georgian Mazerschi deprinde și stăpînește tehnicile clasice: aquatinta, aquaforte, linogravura, dar nu poposește în imperiul artelor imprimate. Cu consecvența învingătorului probelor de dificultate și durată, este fascinat de nelimitatele posibilități de exprimare a graficii computerizate.
Incomodat de rigorile tehnice caracteristice nobilei bresle, își permite libertatea căutării expresivității în exercițiul ludic scutit de canoane și inevitabile eșuări în obediență.
Desenul devine argumentul de greutate în escapadele sale grafice: organizează suprafața, culoarea, forma. Discretă, linia își desconspiră virtuozitatea în portret, structuri anatomice și mai ales in autoportret. Nu-și trâmbițează aportul consistent la împlinirea estetică, se mărginește să-și asume rolul cărămizii de temelie și liant al ansamblului armonic.
Opțiunea pentru jocul liber al culorii, liniei și formei îl gratulează pe căutătorul expresivității și naturaleții – ipostază emblematică ce-i înnobilează ultimele reușite spre regăsirea propriului destin artistic.

Vasile Crăiță Mândră

website link www.mazerschi.ro,