Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | mai 13, 2021

Scroll to top

Top

Meiloiu Tudor

Administrator
MEILOIU TUDOR
Meiloiu Tudor
Adresa: Str. Baltagului, nr.6, bl.V76A, sc.2, ap.34, et.3, sector 5 – Bucureşti – România
Tel: +40742.957.359, +40214.105.156
e-mail:
web:,

Visul Păsării-Dream Bird - ulei-pânză - oil-canvas 106x89 cm.

Visul-Păsării-ulei-pânză-106×89-cm.

Prezentare Demers Artistic

Tudor Meiloiu este un pictor insolit.
El beneficiaza de un har aparte, acela de a putea face figurativ din nonfigurativ. El faureste pe suprafetele pictate, o lume posibila si atat de frumoasa, incat creaza virtuti estetice vecine cu metafizica. O pace luminoasa ii confera lucrarilor sale armonia calma de ordin cromatic, din care se nasc linii si volute, interferari tridimensionale de aluzii vegetale, de desisuri subacvatice si de panze croite din culorile lumii parca de niste paianjeni miraculosi, de nervuri si cochilii, ori de panorame macrocosmice.
Gandindu-ma la obstinatia cu care Meiloiu isi zamisleste visele, privindu-i lucrarile, as intelege ca artistul nu se refugiaza intr-o maniera, ci pur si simplu creeaza o lume de simboluri in care crede si pe care vrea sa ne-o induca si noua. Si reuseste.
Fiecare lucrare a sa ne incita datorita haloului de taina cu care e incununata ea. Mai mult, privite de aproape, tablourile lui Meiloiu isi etaleaza materialitatea decorativa. Departandu-te de ele, acestea isi descopera ca dupa o cortina ridicata secretele armoniei sufletesti care pleaca in taina si se intorc la ea. Indraznesc sa spun ca aceasta taina este atat de insolita, incat ea a devenit la mai mult de 60 de ani ai artistului, absolut meiloica.

Liviu Tudor Samuilă

website link ,