Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | ianuarie 21, 2022

Scroll to top

Top

Meiloiu Consuella

Administrator
MEILOIU CONSUELA
Meiloiu Consuella
Adresa: Str. Baltagului, nr.6, bl.V76A, sc.2, ap.34, et.3, sector 5 – Bucureşti – România
Tel: +40744.357.607
e-mail: ellam_ro@yahoo.com
web:,

Totem- tehnica mixtă-mixed technique - 80x160cm.

Totem-tehnica-mixtă-80x160cm.

Prezentare Demers Artistic

Consuella Meiloiu se profileaza ca un artist al secolului XXI, cu o personalitate puternica ce vizeaza prin originalitate si vocatie un drum doar al ei in arta plastica romaneasca, printr-un urcus domol si sigur. Ea pare sa cocheteze cu arta inceputului de secol XX, speculand cu virtuozitate toate oportunitatile tehnice, pentru a-si implini scopul propus. Este exigenta cu alegerea mijloacelor, pentru ca indiferent de marime, fiecare lucrare trebuie sa aiba o arhitectonica nesovaielnica, in spatiul careia nu poate lipsi binomul intensitate-calitate. Lucrarile ei sunt povesti scrise intr-un desen sigur, personal, imagini puternice si bine articulate.
Si desi este o excelenta desenatoare, aceasta acorda o importanta prioritara culorii; culoarea ei vibreaza spre a-i exprima lumea viselor si sentimentelor proprii, a subconstientului cu accentele sale. Consuella Meiloiu are o rafinata stiinta a dozarii efectelor, demonstrat de cromatismul exploziv din unele lucrari, dar si de game cromatice restranse ce par a fi extrem de bine stapanite.
Esenta este trasata uneori de structuri formale, prin gesturi ferme, maniera cromatica ramanand bine manipulata La Consuella Meiloiu, modernitatea rezida din capacitatea de a defini nu a descrie, folosind elemente de expresie plastica multiple, personale(colaje, texturi, cristale sau culoare pastoasa), materiale ce vibreaza, energizeaza si formeaza un tot unitar expresiv.Tehnica artistei, este adaptata cu suplete la subiect, devenind cand sumbra si apasatoare, cand blanda si luminoasa sau exploziva. Pictura sa emana exuberanta, bucurie, tinerete. Este o arhitectura riguroasa, construita pe judecati precise, capabila sa creeze sinteze surprinzatoare imbracate in culoare.
Lucrarile ei se infatiseaza ca niste stenografii ale unor stari de spirit, sunt rezultatul unui efort lucid si original.

website link ,