fbpx
Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

UAP | septembrie 30, 2022

Scroll to top

Top

Moisima Camelia Ofelia

Nistor Laurențiu
MOISIMA CAMELIA OFELIA
Moisima Camelia Ofelia
Adresa: Str. Victoriei 21, Baia Mare – jud. Maramureş – România
Tel:
e-mail: numailibelula@yahoo.com; ofeliapic11@gmail.com
web:,

Păpădii - The Dandelions - acryl - pânză - 85 x 85 cm.

Păpădii-acryl-pânză-85-x-85-cm.

Prezentare Demers Artistic

“Camelia Ofelia Moisima, face parte din categoria de artisti cu o experienta culturala considerabila. Absolventa a Facultatii de Filologie din Iasi si a Universitatii de Nord din Baia Mare sectia pictura, a devenit un nume important in arta contempoarana prin creatia sa.
Lucrarile Cameliei Moisima marcheaza acel fericit echilibru intre spontaneitate si elaborare, placere si truda indicand autenticitatea unui talent prin acuratetea interioara care nu are nimic comun cu schematismul sau stilul sumar. Capacitatea de a organiza suprafata intr-o viziune de mare sinteza este cea care-i permite sa conceapa pornind de la stilizarea post-cubista, o intuitie dublata de rapiditatea elaborarii mentale. A picta pentru Camelia Moisima nu inseamna doar a transfigura realul, ci inseamna a-i adauga o dimensiune in plus a propriei sensibilitati si gandiri. Artista izbuteste, printr-o dinamica a creatiei sa includa in lucrari o forma particulara, un soi de transcendenta care sa mentina in limitele imaginatiei in care sfasie si dizolva imaginea inchegand-o totodata, printr-o stranie si captivanta concomitenta. Privind lucrarile Cameliei Moisima esti fascinat din prima clipa de siguranta, vigoarea si autoritatea expresiei acesteia. Doua sau trei pete plate de culoare dau lucrarilor relief, nici un detaliu inutil, nici un element nu tulbura aceste imagini ce staruie indelung in amintire dupa ce le-ai vazut. Exista in fiecare tablou bucuria de trai, prin culoare, linie, ritm pe care artista il transmite prin harul ei sugerand relatia dintre elemente, miscarea, vibratia lor interioara.
As spune ca pictura Cameliei Moisima este nu doar credibila ci, chiar benefica, prin capacitatea de a transmite privitorului bucuria momentului si o imagine noua, reconsiderabila a universului in intimitatea pe care o traim.”

Mihai Covaci , Eagallery

website link ,